OFICIAL: BMW lansează i Vision Circular, un concept 100% reciclabil

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile a lansat oficial conceptul i Vision Circular. 100% reciclabil, acesta anunță "un BMW compact pentru anul 2040, orientat puternic către dezvoltare durabilă și lux."

În urmă cu câteva zile, BMW publica o imagine teaser cu un concept 100% reciclabil, fabricat în totalitate din materiale secundare sau materii prime regenerabile. Numele său este i Vision Circular și este construit pe arhitectura Neue Klasse "în conformitate cu cele patru principii ale economiei circulare: Re: Think, Re: Duce, Re: Use, Re:Cycle."

Prototipul are anunță un BMW compact pentru anul 2040 va putea fi admirat la standul constructorului bavarez din cadrul Salonului Auto de la Munchen.

Partea frontală a fost mult simplificată, din punct de vedere al numărului de piese de aici. Avem o grilă interpretată ca o suprafață digitală, care încorporează farurile, logo-ul mărcii și emblema automobilului sunt gravate cu laser pentru a evita utilizarea unor piele suplimentare.

Parbrizul și plafonul formează o singură piesă, iar jantele cu spițe subțiri și hayonul din sticlă cu aspect fumuriu, care integrează stopurile, completează pachetul.

La interior, bordul și volanul au fost imprimate 3D, iar afișajul sistemului multimedia a fost mutat la baza parbrizului.

Tapițeria scaunelor este din plastic reciclat și este fixată într-un cadrul din aluminiu. Scaunele se sprijină pe o bază cu un singur picior subțire.

Așa cum spuneam, BMW i Vision Circular rămâne, cel puțin deocamdată, la stadiul de concept.

via BMW

Comentarii (5)

  • Daca si conceptu asta se vrea a fi BMW..i'm sorry...
    Tinand cont ca salonul se tine la ei 'acasa'(si in plus de asta e primu salon important din ultimi 3 ani) BMW trebuia sa vina cu ceva spectaculor..
    Felicitari pentru Audi si Mercedes...care vor fi cu siguranta vedetele salonului.
    7 3
  • Relax, este un concept care arată că se poate construi din materiale reciclate, atât. Mercedes a avut un super concept care prefigura actualul EQS și-a ieșit un Hyundai Elantra din profil
    7 3
  • WTF is going on in the design department of BMW?
    Ori sunt cu totii fumati tot timpul, ori le-au plecat chiar toti oamenii buni. Inteleg ca e un concept, dar asta e mai degraba bataie de joc pentru nivelul BMW.
    10 1
  • Clique
    Mai trebuie să lipească sigla de la Gucci și gata.

    Exact cum au făcut Armani sau Gucci cu papornițele bătrânelor din Balcani dar și de la noi (dacă își mai aduce aminte cineva).

    Au lipit logo-ul și gata, noile poșete de damă marcă de fițe domle... care costau mii de euro.
    5 0
  • Parca e un pantof marimea 39.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru