Oficial BMW: “Mașinile electrice nu vor fi niciodată mai ieftine decât cele cu motoare convenționale”

de Paul Cosma
Marti, 16.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niciodată, niciodată, niciodată. A fost răspunsul unui oficial BMW cu privire la posibilitatea ca mașinile electrice să devină mai ieftine decât cele cu motoare cu combustie internă.

Constructorii auto sunt nevoiți să investească sume importante în dezvoltarea de mașini electrice pentru a respecta noile norme de poluare care vor intra în vigoare în următorii ani.

O creștere a numărului de modele și de unități vândute va avea un impact pozitiv asupra prețurilor, iar unele studii arată că mașinile electrice vor ajunge la costuri comparabile cu cele tradiționale undeva în jurul anului 2025.

Cu toate acestea, există voci din industria auto care susțin că mașinile electrice nu vor fi niciodată mai ieftine cât cele cu motoare convenționale.

“Niciodată, niciodată, niciodată,” a fost reacția lui Klaus Fröhlich, șeful departamentului de dezvoltare de la BMW. “Este foarte simplu. Pentru mașinile cu baterii de 90-100 kWh, doar costul bateriilor este cuprins între 10.000 și 15.000 de euro. Cu aceiași bani poți produce o întreagă mașină convențională.”

Prețul ridicat al mașinilor electrice este principala problemă în piețele europene unde achiziția acestor vehicule nu beneficiază de stimulente financiare.

Studiile recente ce au luat în calcul piețele auto din Statele Unite și Europa arată că bateria acoperă în prezent circa jumătate din costurile totale ale unei mașini electrice.

Totuși, analiștii anticipează că prețurile acumulatorilor vor scădea cu circa 77% în perioada 2016-2030.

Via Carsguide

Comentarii (10)

  • Hehehe, vreau s-apuc și eu ziua cînd BMW va produce *o mașină convențională* cu 10-15.000 €.

    ...Dar stai, poate o și produce deja, dar ajunge la 30.000 în showroom?! ;-)
    35 4
  • deci un bmw poate fi facut cu 10.000Eu...pana la pretul din showroom e marca
    16 4
  • Prețul bateriilor probabil va scădea cu 70 %, dar prețul electricelor nu va scădea, cei care speră că vor cumpăra electrice cu 15.000 euro vor rămâne cu așteptatul.

    Bmw nu cheltuiește atât pentru o mașină convențională, întrucât profitul mediu este de câteva mii euro pe unitate, deci este mai mult, posibil 25-30 mii.
    8 13
  • intelegem cu totii ca baietii pregatesc terenul, ne pregatesc la "pisic": nu va asteptati sa vindem masini la pret de seminte "ca trebuie sa traieste si noi si famelia noastra, 'catiash sufletu' !"
    9 2
  • Il si aud cum zice: "Nein, nein, nein!"
    7 6
  • cu 10-15k poti sa produci o masina conventionala? bun, dar cat costa un motor de 3-400 cai si o cutie automata de la BMW? 10-15k? cam cat este diferenta de pret intre un 320i si un 335i? tot 15k.

    Cum sa vrei sa produci masini pe care trebuie sa le chemi in service primele peste 100k de mile! MILE, chevy BOLT prima vizita in service 150k MILE, ca te duci sa schimbi filtru de habitaclu e altceva, probabil il schimbi singur daca nu esti comod.

    E scumpe bateriile cand nu ai investit in fabrici si tehnologie si trebuie sa cumperi de la LG CHEM care le vand scump ca vrea toata lumea, mai ales China.
    10 4
  • Pacat ca nu se hotaraste Dacia sa produca mai repede electrice. Un E-Duster sau un E-Sandero Stepway ar cam face legea. S-a dovedit pana acum ca insusi neamtul renunta la razgaiala numita lux pentru o romaneasca ieftina si buna.
    43 2
  • Nicolae
    Destul de amuzant gagiul asta. El n-a auzit de vorba aia "never say never". Sunt deja pe piata masini electrice la pret si autonomie de bmw, dar fara sigla bmw.
    Ne-au aburit atata cu designul lor (si nu doar bmw) - ca doar e mai ieftin sa sponsorizezi niste studenti pe ici pe colo - si au uitat de baterii, motoare electrice samd.
    E fain, ca uite asa vor apare noi joburi ... chiar si de top management. ;)
    9 2
  • Când se va vinde în Germania Dacia mai mult ca VW, îți voi da dreptate.
    5 28
  • hahaha
    Asta ar vrea ei. In lumea reala lucrurile vor sta altfel. Electricele sunt mult mai simple si pretul bateriei a inceput sa scada destul de mult doar in ultimii 5 ani de exemplu. Cred ca producatorii auto spun astfel de lucruri pur si simplu din frica.
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru