OFICIAL: BMW prezintă o versiune blindată pentru X5

de Tiberiu Safta
Marti, 29.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit oficial o versiune blindată pentru SUV-ul X5. Noua versiune se numește X5 Protection VR6 și primește panouri și geamuri blindate, iar aceasta va fi expusă public în cadrul Salonului Auto de la München din Germania.

La începutul lui august, BMW a prezentat o versiune blindată pentru limuzina de lux Seria 7. Acum, câteva săptămâni mai târziu, a venit vremea ca SUV-ul X5 să primească un tratament similar. Rezultatul este noul BMW X5 Protection VR6, o versiune blindată care, la prima vedere, aproape că nu diferă vizual față de versiunile civile ale lui X5.

De altfel, noua versiune blindată a fost creată special pentru a nu putea fi ușor de recunoscut față de un exemplar X5 obișnuit. Acest lucru sporește și mai mult nivelul de siguranță pentru oficialii din mașină. Prima diferență, și aceasta destul de greu de observat, este vizibilă la faruri. Acestea sunt cu 35 de milimetri mai înguste față de farurile normale ale lui X5. Tot în partea din față, ramele grilei duble sunt vopsite exclusiv în negru lucios, iar modelul primește și un pachet vizual special BMW M, care include, bineînțeles, și celebrele sigle.

Capacele oglinzilor vopsite în negru fac și acestea parte din pachetul vizual menționat mai sus, alături de barele negre montate pe plafon și două evacuări duble în partea din spate.

Elementele de protecție sunt montate în interiorul caroseriei, în special în zonele portierelor, părții frontale și la plafon. Aceste elemente sunt confecționate din oțel blindat, iar BMW poate să monteze un asemenea scut de protecție și sub mașină.

Inclusiv capacul rezervorului este conceput special pentru a fi rezistent în cazul în care este lovit de către un glonț. Chiar dacă rezervorul este lovit, o carcasă specială etanșează perforațiile cauzate de glonț pentru a opri scurgerea de combustibil.

Versiunea blindată a lui X5 este disponibilă exclusiv într-o configurație cu 4 scaune, în loc de 5, pentru mai multă siguranță. La interior, modelul este dotat cu un instrumentar digital de 12.3 inch și cu un ecran central curbat BMW Curved Display de 14.9 inch, cu sistemul de operare iDrive 8.5. Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele Sensafin, iar modelul mai primește și un sistem de climatizare în 4 zone.

O dotare specifică versiunii blindate este și o stație prin care șoferul îi poate avertiza pe pietoni în situații extreme.

Revenind la exterior, modelul mai primește și lumini LED intermitente montate în interiorul grilei duble, alături de lumini LED intermitente montate în spate și pe plafon. Pe lista de dotări specifice mai adăugăm și o antenă specială pe plafon, precum și un receptor pentru radio digital. Toate acestea sunt dotări opționale.

Sub capota noului BMW X5 Protection VR6 se ascunde un motor V8 de 4.4 litri cu tehnologie mild-hybrid de 48 de volți. Propulsorul este capabil să ofere 530 de cai putere și un cuplu de 750 Nm, de unde rezultă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 210 km/h.

Noua versiune blindată BMW X5 Protection VR6 va fi expusă public în cadrul Salonului Auto de la München din Germania.

via BMW

Comentarii (1)

  • umbla vorba ca
    bombardierii deja pun ban pe ban ca sa si-o poata lua la mana a 7a peste 17 ani
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru