OFICIAL: Duster va concura în Raliul Dakar 2013!

de Sebastian Toma
Joi, 20.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două echipe argentiniene vor concura în ediţia 2013 a Raliului Dakar alături de două exemplare Duster. Acestea au sigla Renault, cea sub care SUV-ul este vândut în America de Sud.

Renault Argentina a anunţat că va participa în Ediţia 2013 a Raliului Dakar alături de Duster. Compania franceză va folosi două echipaje, formate integral din piloţi argentinieni. Componenţa echipelor este Emiliano Spataro-Benjamin Lozada şi Jose Mauricio Garcia-Malano. Modelele de competiţie vor fi pregătite de Barattero, iar motorizările vor fi modificate de Berta. Participarea lui Duster în această competiţie prestigioasă are rolul de a sublinia imaginea de off-roader a lui Duster în segmentul său şi pentru a-l scoate în faţa rivalilor.

Compania franceză s-a pregătit vreme de şase luni pentru a concura în Dakar 2013. Emiliano Spataro este pilot oficial Renault în campionatul Super TC2000, iar el va reprezenta marca franţuzească alături de Benjamin Lozada, navigatorul său din 2012. Cealaltă pereche, formată din Jose Garcia şi Mauricio Malano, are experienţă în competiţiile de Cross Country Rally şi Rally Raid.

V6 DE 306 CAI PUTERE

Cele două exemplare Duster dedicate acestei competiţii vor avea sub capotă un motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă 306 CP. Cutia secvenţială cu şase trepte este semnată de SADEF, diferenţialul autoblocant multidisc este un Heavy Duty F9, suspensia faţă este un Four Link, cea spate dublu trapez, iar amortizoarele sunt semnate de Baratec. 

Competiţia va vizita America de Sud pentru al treilea an consecutiv, fiind concentrată pe trei ţări: Peru, Argentina şi Chile. Dakar 2013 începe pe 5 ianuarie, începe din Lima şi se încheie în Santiago de Chile.

Raliul Dakar din 2012 a avut 1.000 de milioane de telespectatori.

Parcursul echipelor Renault în Dakar 2013 şi detaliile despre echipajele Duster pot fi urmărite accesând acest link.

Via Renault

Comentarii (7)

  • Dakar Rally
    Mda. Foarte probabil il vor si castiga.
    44 7
  • the hep
    nu cred ca se incheie pe 30 martie
    2 7
  • Ma rog,din ce vad este o chestie cu caroserie de Duster...Motorul si absolut toata suspensia + mecanica ,sunt din alt film.
    15 32
  • Dakar nu e un concurs cu masini de serie. E insa un loc unde conteaza iscusinta echipelor ce sustin brandurile.
    7 0
  • buna...care imi poate spune cv despre melodia de pe fundal??era parca o melodie hip hop
    0 5
  • @LUCCI - io nu va inteleg ... Serios ! Credeti ca celelalte masini de la Dakar sunt stock si numa' Dusterul e numa caroserie ? Uitati-va la Touareg de exemplu , nici macar nu seamana cu un Touareg, la Pikes Peak toti ati criticat Dusteru' ca are motor de GT-R , Dati un search pe google la Suzuki SX4 Pikes Peak si dupaia mai vorbim ! Nu mai aberati atat ca va sta prost. Tineti minte !! In competitiile astea NICI O MASINA nu iese la lupta cu componente din fabrica . Doar motocicletele si poate nici alea.
    21 0
  • Shtrumph
    cum adica "1.000 de milioane de telespectatori" ?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru