OFICIAL: Hyundai Kona, VW ID.7 și chinezescul BYD Seal se bat pentru Mașina Anului în Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul World Car of the Year 2024 a anunțat cei 10 finaliști care se înfruntă pentru titlul de Mașina Anului în lume, dar și cei 5 finaliști care se bat în cele 6 subcategorii.

Un juriu format din peste 100 de jurnaliști auto, din 29 de țări, au votat cei 10 finaliști care se înfruntă pentru titlul de Mașina Anului 2024 în lume.

Aceștia sunt: BYD Seal/Atto4, Ford Bronco, Hyundai Kona/Kona electric, Hyundai Santa Fe, Kia EV9, Mazda CX-90, Subaru Crosstrek, Toyota Prius, Volkswagen ID.7 și Volvo EX30.

Totodată, juriul a anunțat și cei 5 finaliști care se bat în cele 6 subcategorii.

Așadar, pentru titluul de World Electric Vehicle se înfruntă BMW i5, Kia EV9, Mercedes-Benz EQE SUV, Volkswagen ID.7 și Volvo EX30. Cei 5 finaliști au fost selectați din 32 de modele.

Apoi, în categoria World Luxury Car regăsim BMW Seria 5/i5, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE, Mercedes-Benz Clasa E și Mercedes-Benz EQE SUV.

Din 17 mașini care au fost înscrise inițial în categoria World Performance Car, juriul a selectat BMW M2, BMW XM, Ferrari Purosangue, Hyundai Ioniq 5 N și Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid.

Ultima, dar nu cea din urmă, este categoria World Urban Car, acolo unde regăsim modele ca Abarth 500e, BYD Dolphin, Lexus LBX, Suzuki Fronx și Volvo EX30.

Toate modelele pe care le regăsim în categoriile de mai sus sunt eligibile pentru a concura pentru titlul de World Car Design of the Year 2024.

Un juriu format din 6 experți în design auto și-au ales deja favoriții: Ford Bronco, Ferrari Purosangue, Toyota Prius, Volvo EX30 și Zeekr X.

În 26 februarie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, lista va fi redusă la 3 finaliști. Marele câștigător, în toate cele 6 categorii menționate mai sus, va fi anunțat în data de 27 martie, cu ocazia Salonului Auto de la New York.

via WCOTY

Comentarii (8)

  • Prosteala anului
    Nu interesează pe nimeni care e mașina anului.
    ...Pentru că nu știe nimeni ce e aia mașina anului.
    ...Nici măcar jurnaliștii auto.
    8 5
  • pariez pe volvo ex30
    4 2
  • Titlul masina anului 2024 trebuie dat in ianuarie-februarie 2025 pe baza rezultatelor din anul 2024...nicidecum inainte.
    Adica acum trebuia dat titlul masina anului 2023 unde se iau in calcul toate rezultatele, de vanzari, fiabilitate, impact in piata, etc.
    Stii, pe baza KPIs, (indicatori cheie de performanta)
    Altfel sunt doar titluri mizere cumparate de catre branduri cu diverse beneficii aduse "jurnalistilor" din comitet
    8 2
  • Eu pariez pe Polestar :-)
    0 0
  • Subscriu că poate Volvo Ex30 ar merita să fie mașina electrică a anului 2024, dar nici eu nu înțeleg cum naiba să desemnezi mașina anului, când nu e niciuna pe șosele? Da, au fost câteva la teste sunt clipuri video pe internet, dar nu e relevant. Iar la început de an, nu poți desemna mașina acestui an, ci măcar la sfârșitul anului care a trecut. Toată graba asta care a apărut de aproape un deceniu, duce în derizoriu acest titlu. Rușine, jurnaliști de la Wold Car of The Year! Treziți-vă și reveniți la normal. Aveți curaj și demnitate să cereți schimbarea, sau vă mulțumiți doar cu deplasarea și plimbarea pe banii producătorilor auto?
    8 0
  • George Simion
    pariez pe Foca!
    2 1
  • Cătălin
    Știm foarte bine cine și ce este BYD Seal. Câștigătorul !
    1 2
  • Oricare ar fi…. huuuuuu!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru