World Car of The Year 2014: 12 modele se luptă pentru prestigiosul titlu

de Sebastian Toma
Miercuri, 12.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul care decernează premiul World Car of The Year a anunţat lista modelelor eligibile pentru ediţia 2014 a concursului. Câştigătorii vor fi anunţaţi la Salonul Auto de la New York, pe 17 aprilie.

Esential 4 titluri World Car of The Year a câştigat Volkswagen din 2009 până în prezent, dintre care două consecutive.
Asociaţia non-profit care administrează premiile World Car of The Year a publicat lista modelelor eligibile pentru ediţia 2014 a acestei competiţii. Cei 69 de jurnalişti care formează juriul vor face o selecţie ulterioară şi vor alege finaliştii, urmând să prezinte câştigătorii în cadrul Salonului Auto de la New York, care va avea loc în luna aprilie. Ediţia din acest an reuneşte mai multe modele din Statele Unite ale Americii decât cea de anul trecut, dar remarcăm şi mai multe modele franceze integrate în lista vehiculelor eligibile pentru marele premiu.

Numărul juraţilor este decis în funcţie de importanţa pieţelor auto pe care le reprezintă aceştia şi de evoluţia pieţei auto globale. Astfel, dacă ediţia de anul trecut avea 66 de juraţi, WCOTY 2014 plusează cu trei şi ajunge la 69 de membri ai juriului. La fel ca anul precedent, România nu este reprezentată în această competiţie.

Urmareste Automarket
Cel mai bine reprezentată marcă în ediţia 2014 a acestei competiţii este BMW, cu patru modele înscrise în concurs. Pe locul doi se află Porsche, cu trei modele, două dintre acestea fiind diferite versiuni ale lui 911.
La egalitate, pe locul al treilea, se află mărcile Audi, Volkswagen, Ford, Cadillac, Maserati şi Mercedes-Benz, fiecare având două modele înscrise. În ultimii cinci ani, Volkswagen a obţinut patru victorii la categoria principală a concursului, dintre care ultimele două au fost consecutive.

CANDIDAŢII WORLD CAR OF THE YEAR 2014
World Car of the Year World Luxury Car World Performance Car
Audi A3 Bentley Flying Spur Alfa Romeo 4C
BMW Seria 4 BMW X5 Audi RS6 Avant
BMW i3 Cadillac ELR BMW M6 Gran Coupe
Cadillac CTS Cadillac Escalade Chevrolet Corvette Stingray
Citroen C4 Picasso Maserati Ghibli Ferrari 458 Speciale
Ford Mondeo/Fusion Maserati Quattroporte Ford Fiesta ST
Infiniti Q50 Mercedes-Benz S-Klasse Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster
Jeep Cherokee Porsche Macan Mercedes-Benz A45 AMG/CLA 45 AMG
Lexus IS Range Rover Sport Porsche 911 GT3
Mazda3 Rolls-Royce Wraith Porsche 911 Turbo
Peugeot 308   Volkswagen Golf GTI
Skoda Octavia    
World Car Design World Green Car    
BMW i3 Audi A3 Sportback e-tron 
Cadillac CTS BMW i3 
Citroen C4 Picasso Honda Accord 
Mazda3 Mitsubishi Outlander PHEV 
Lexus IS Volkswagen XL1 
Mercedes-Benz C-Klasse  
Volkswagen XL1  

Via WCOTY

Comentarii (11)

  • De ce lipseste Tesla S, de la Green Car?

    Oricum pare destul de multa politica aici.
    7 9
  • @agoox
    pentru ca a fost lansata in 2012, oare?
    14 2
  • World Car Design: i3 si XL1....what????

    i3 imi place extrem de mult (inclusiv designul) dar nu cred ca poate fi considerat demn de a intra intr-o competitie a frumusetii auto. Cat despre XL1. Daca necesitatile stric aerodinamice pot deveni apogeul designului pentru viitorii proiectanti....

    World Green Car: sper sa castige i3. E pe piata. XL1 e doar un vis frumos cu o pozitie de tipul "serie si/sau concept si sau test-car", extrem de scump cu un interior simplist si ieftin.

    cred ca WCOTY n-a auzit de ADAC :)

    in rest orice model e bine ales si are sanse mari sa ajunga in frunte

    @agoox...tesla a fost deja ajutat si si-a mancat malaiul. Trebuie sa recunosti ca titlul de anul trecut a fost exact ceea ce i-a trebuit lui Elon Musk. O prea mare expunere ar fi periculoasa mai ales ca alternativa electrica inca e greu de digerat pentru public.

    Dupa mine e bine ca World Green Car va fi luat si de altcineva. Ar demonstra ca tehnologia e acceptata si de alti constructori cu "shtate" vechi in industrie si nu e doar visul umed al unui jucator exotic cum e perceput Elon Musk.

    PS...ce de-a chinezi in juriu.
    8 14
  • Dupa parerea mea '' World Car Design '' cred ca va fi castigat ori de Caddy CTS ori de Lexus IS care a facut un progres semnificativ ca si design. Modelul a evoluat cu adevarat, avand un design mult mai placut acum si care nu va trece neobservat pe strada. Cat priveste neajunsurile, propulsoarele mi se par invechite, iar cutia cu variator iti da o senzatie stranie.


    Dar la ''World Luxury Car'', nu m-as mira sa castige prestigioasele Rolls-Royce Wraith, sau Flying Spur. Cel putin Flying Spur este unul dintre cele mai bune limuzine din segmentul din care face parte, unul care a avansat enorm fata de generatia precedenta ( pt un facelift) la capitolul calitatea materialelor si care pare mult mai dinamic acum. Sper ca cel mai bun sa castige, succese si sa auzim numai de bine !
    12 13
  • Mustang
    Pai si marca VW nu are nicio masina cu care sa candideze la categoria World Car of the Year in finala ?! Nu pot sa cred... Defapt, daca stau sa ma gandesc, nu au mai scos nimic INTERESANT in ultimul timp, cu un facelift amarit la Polo nu ai ce participa la asemenea distinctie...
    11 5
  • @Mustang

    VW are cate un model in fiecare sectiune
    3 5
  • Skoda Octavia all the waaayy!
    7 3
  • Si Renault unde e? Imi miroase a manarie".
    7 2
  • @Pana ce treaba are renault cu wcoty?
    3 6
  • pai eu am citit pe-aici cum ca e un constructor f mare...
    6 0
  • gun cometa
    nu va agitati...iese castigator ala care da spaga cea mai mare...
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru