OFICIAL: Modelele termice Hyundai N eliminate din Europa

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 28.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Hyundai oprește producția modelelor N, alimentate cu benzină, în Europa, din prima jumătate a anului 2024.

Clienții din Europa au tot mai puține hot hatch-uri, cu preț accesibil, din care să aleagă. Volkswagen up! GTI și Polo GTI au fost retrase, modelele Opel OPC și Peugeot GTi sunt și ele dispărute, iar Ford a scos din producție Fiesta ST în 2023.

Mai mult, Focus ST va avea și el aceeași soartă în 2025.

Din câte se pare, aceeași decizie au luat și asiaticii de la Hyundai. Potrivit unui purtător de cuvânt al diviziei din Germania, producția modelelor N, alimentate cu benzină, va fi oprită în Europa, începând cu jumătatea anului 2024.

Mai exact, este vorba despre i20 N, i30 N și i30 N Fastback. Rămân așadar modelele electrice de performanță Ioniq 5 N și viitorul Ioniq 6 N.

"Hyundai Motor a decis să înceteze producția de modele ICE N pentru piața europeană în prima jumătate a anului. Această decizie vine ca urmare a angajamentului mărcii de a oferi clienților europeni o gamă de produse cu emisii zero până în 2035 și de a fi 100% neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate fazele de producție și operare a automobilelor până în 2045," a declarat acesta.

Aceste modele vor putea fi comandate, în continuare, pe alte piețe.

via Motor1

Comentarii (34)

  • Seriff
    ''Aceste modele vor putea fi comandate pe alte piete''
    Normal, doar in Europa e vrajeala asta, restul lumii e bine mersi, nu exista norme Euro, s-au gasit niste smecheri din Bruxelles care se plimba cu avioane private sa vina cu idei neo-marxiste, producatorii in loc sa se opuna se supun, dupa ii auzi ca inchid fabrici si dau oameni afara fiindca nu se vand mizeriile cu baterii.
    48 10
  • @seriful de pe tiktok
    Pai cara-te in alta parte. Hai pa-pa-pa, călătorie sprâncenată, sa ne scrii.
    10 51
  • @Seriff
    pai du-te-n restul lumii daca acolo e bine mersi, la ce pierzi vremea aici prin Europa, asuprit si frustrat??
    10 40
  • Alocația se plătește doar în România. Ghinion.
    9 34
  • Banditos
    Europa asta e un spatiu plin de ciudatenii.

    De intrat intra toate leprele, dupa care incearca sa faca legea cu "traditiile si obiceiurile" lor: un cearsaf in cap, un cooran, o sharia, etc.

    Cat despre leprele locale, nemultumite de neo-marxismul feroce de la brucsel, nu s-ar da plecata nici una dintre ele. Oricunde e mai bine pentru ele, saracele, care sufera ca le'a dat afara din fabrici si uzine. Europa e cah! Dar nici ca s-ar duce mai intr-o Indie, o Rusie, un Iran, o Turcie, un Pakistan, Nepal, Argentina, Palestina unde ar avea o libertate deplina.

    Cine sa le mai inteleaga?

    PS na! ca s-a activat labutza trista...15 voturi negative in mai putin de 5 minute :)))
    13 35
  • E taximetristul dizel in pauza de masă. Nu trage clientul....
    10 26
  • @Matei
    :)))))))))))))))))))))
    9 21
  • @serifutz
    Când pleci unde e mai bine să o iei și pe mă-ta că poate face altul, doamne ferește.
    8 27
  • The stupid with hunt continues
    Altfel: Over the next three years, India will add electricity demand roughly equivalent to the current consumption of the UK” coal is 70% of the electricity mix
    7 1
  • Seriff
    @13:39 ce sa le ceri electrificatilor, nu cobor la nivelul tau de 4 clase si alea facute la seral, te bucuri ca nu mai face Hyundai N motoare termice, dar mergi cu autobuzul, nu o sa ai in veci electrica saracule.
    22 9
  • @Matei
    Tu ce masina ai daca tot esti atat de smecher, ai macar un Spring? Daca nu vorbesti sa nu te afli in treaba in timp ce visezi ud la Elon Musk
    23 6
  • @Seriff
    afla ca cine alege sa se deplaseze oriunde cu masina personala si evita autobuzul de frica sa nu para sarac ala este cu adevarat un sarac si in adancul sufletului sau o stie prea bine dar face tot posibilul sa nu se vada in exterior. saracie e acum si saracie va fi pe viata si asta il doare rau, astfel de frustrari sunt nevindecabile. la fel e si la tine bag seama.

    cunosc oameni care merg zilnic cu tramvai, tren, metrou, bicla si au acasa masini precum porsche 911, tesla s, bmw 540 touring, alfa 8c, sau diverse suvuri ce trec bine de 100k. stau langa tine in tramvai si nimic nu-ti da de banuit ce ascund in garaje. bine, nu vorbesc aici de romania, poate asta vine ca o linistire pentru tine.
    10 23
  • Seriff
    @15:45 Eu nu am facut aluzie la cei care au masini si prefera autobuzul, am facut aluzie la saracul care m-a injurat ca la usa cortului si e disperat dupa masini electrice pe care oricum nu si le permite.
    Eu doar am spus ca pe alte continente nu exista norme de poluare si sunt injurat ca in piata de niste oameni super culti, nici taximetristii nu injura asa, dar asa e cand nu esti de acord cu ceva esti injurat, ce sa le ceri, asa e cand ai 4 clase si ai cei 7 ani de acasa facuti in cort.
    Apropo AUTOMARKET sterge comentarii cand spui ca o masina electrica nu e practica, dar nu sterge comentarii de genul ''ia-o si pe ma-ta''
    Foarte obiectiv acest site.
    Sunt curios cati bani iau ca sa promoveze masinile electrice si sa lase comentariile analfabetilor care le sustin.
    30 7
  • Nu-si pune nimeni problema ca suntem pe un viitor site de trotinete.
    11 3
  • E bine ca te-ai încins dar tu ai început cu atacuri gen vrăjeli și smecheri de la Bruxelles.

    In caz ca trăiești într-o grota sa știi ca avem alegeri libere în Europa. Și naționale și europene. Votează în funcție de cum crezi tu ca trebuie sa meargă lucrurile și dacă opinia ta e majoritară atunci asa va fi. Deocamdată nu e, chiar departe de a fi.

    Astea sunt regulile democrației. Dacă nu îți place, fă-ți bagajele și mergi unde e mai potrivit pentru tine.

    Repet: votează partidul și persoanele care vor sa schimbe lucrurile asa cum le vezi tu. Dacă iese, bravo, respectam votul majorității. Dacă nu iese, ghinion, respecți tu votul majorității. Sunt alegeri anul asta. Mult succes!

    Dacă nu îți plac regulile asta ia-ți tălpășița și mergi unde e mai putina democrație. Și da, ia-ți și familia și prietenii care au aceleași opinii cu tine. Ce rost are sa va chinuiți aici?

    PS: dacă cineva nu e de acord cu tine nu înseamă ca nu are bani de mașină. Și a fi sărac nu e rușine. Sa mergi cu autobuzul sau cu Spring poate fi o alegere sau o necesitate. Dar sa emiți asemenea inepții e fix alegerea ta și arata cat ești de îngust la minte și arogant.

    PS2: e puțin probabil ca cei care nu au masina și merg cu autobuzul sa piardă vremea pe forumul asta

    PS3: N-ai tu treaba ce mașina am eu. Dar vrei sa te legi de asta pentru ca în capul tău alegerea mărcii sau modelului de mașină spune ceva despre posesor. Unii sunt mai deștepți sau mai bărbați dacă au anumite mașini, sau asa ceva. Am o veste proasta: lucrurile pe care le scrii spun mult mai mult despre tine, în special stereotipurile arogante cu autobuze și Spring.
    9 21
  • "am facut aluzie la saracul care m-a injurat"

    De unde știi ca e sărac și dacă e, ce?

    "Eu doar am spus ca pe alte continente nu exista norme de poluare"

    Ai și jignit pe cei care implementează normele de poluare, care au fost votați de cei care nu vor sa fie poluare aici. Eu, ca cetățean pe continentul asta te invit sa pleci în alta parte unde poți polua liniștit.

    "Sunt curios cati bani iau ca sa promoveze masinile electrice"

    Conspirațiile sunt foarte populare în rândul extremiștilor frustrați ca opiniile lor extremiste nu sunt împărtășite de majoritate.
    8 22
  • A devenit foarte plictisitoare placa asta cu " pleacă în altă parte dacă nu-ti convine ", dar de ce sa nu fie corect ca și partea cealaltă sa plece în Australia, dacă nu le place ? Dacă ești satul de țărani cu diesel, poți sa te duci la țăranii cu benzină, sau în Norvegia, ca acolo e 80% electric.
    25 8
  • Pentru ca:

    1. Partea cealaltă e majoritară. Când partea voastră o sa câștige alegerile o sa plecam noi în Australia dacă nu ne convine. Sau o sa acceptam opinia majorității

    2. Nu știu in ce logica strâmbă ai găsit tu ca ești liber sa faci ce vrei. Nu ai și nu vei avea dreptul sa aduci deservicii altora. Dacă eu posed o arma letala, prefect legal, nu am dreptul sa trag cu ea pe strada pentru ca e posibil sa afectez dreptul la sănătate sau viata al altora.

    Asa e și cu dieselul: afectezi dreptul la sănătate al altora. N-ar avea nimeni nicio problema cu dieselul dacă gazele de eșapament și particulele s-ar duce doar în plămânii șoferilor.
    8 24
  • Pentru ca:

    1. Partea cealaltă e majoritară. Când partea voastră o sa câștige alegerile o sa plecam noi în Australia dacă nu ne convine. Sau o sa acceptam opinia majorității

    2. Nu știu in ce logica strâmbă ai găsit tu ca ești liber sa faci ce vrei. Nu ai și nu vei avea dreptul sa aduci deservicii altora. Dacă eu posed o arma letala, prefect legal, nu am dreptul sa trag cu ea pe strada pentru ca e posibil sa afectez dreptul la sănătate sau viata al altora.

    Asa e și cu dieselul: afectezi dreptul la sănătate al altora. N-ar avea nimeni nicio problema cu dieselul dacă gazele de eșapament și particulele s-ar duce doar în plămânii șoferilor.
    7 21
  • Andrei
    Seriff, "mă-ta" nu e injuratura, cu atât mai puțin ca la ușa cortului. E prescurtarea de la "maică-ta". Nu e foarte frumos de folosit în scris dar ăsta nu e un site de finețuri literare.

    Cat despre făcutul unui frățior....Mda, cam nasol. Dar așa e când ești smardoi: uneori mai și încasezi. Fii bărbat, nu da repede fuga la mă-liniuță-ta.
    8 25
  • Lasa-ma nene cu armele letale, exemplu irelevant, care parte majoritară ? Posesorii de electrice în realitate, sau latraii ca tine în online ? Majoritari la ce ? S-a ținut vreun referendum și n-am aflat ? Interzicerea termicelor s-a votat de către cine, de cetățenii majoritari ? Din cauza voastră apar și cresc partidele extremiste, voi le dați apă la moară.

    După 2035, aceeași politicieni poate vor vota și interzicerea circulației termicelor, in 2040, cine îi va opri ? Afectând adevărata majoritate, dar este în regula, nu ? Tineti-o tot așa cu acest extremism obtuz și poate o sa va treziți cu AUR la conducere, c-o sa va treziți dupa patru ani .
    19 7
  • Dan, ai ocazia anul asta sa ii schimbi pe cei care au introdus interzicerea din 2035. Eu i-am votat pe cei care au introdus-o și ii voi vota din nou.
    5 25
  • @papagalu' multi-voturi
    Bagă mă de sus pana jos, nu fi leneș. Și lui MarS de ce nu i-ai dat voturi, ești derutat, nu știi dacă trebuie verde sau rosu?
    7 25
  • Banditos
    nu'i merge google translate si pe cine a intrebat a zis ca nu e nici de bine nici de rau
    7 21
  • Seriff
    @andrei, bine, atunci ia-o si tu pe ma-ta si duceti-va la Bruxelles sa ii lingeti pe parlamentarii aia iubiti in dos.
    16 4
  • @Seriff
    daca nu erai tu, lupta pentru premiul de cel mai imbecil specimen care vietuieste pe AM s-ar fi dat intre dmc si putz, pardon pmc si dutz.
    inexorabil e exonerat ca s-a expectorat sau s-a extirpat, nu stiu exact.
    6 14
  • Andrei
    Bravo, tati, ți-ai revenit. A început coios tare, a luat-o în bot, ai plâns că e fault, acum ești iar coios.
    Ceva interesant ai de spus sau pierzi vremea pe aici doar ca să te lupti cu Bruxelles?
    5 14
  • Seriff
    @Andrei ma lupt cu inculti ca tine care pupa in dos politicieni corupti care merg cu S500 V12 si iti vand tie gogosi cum ca salvezi planeta.
    13 5
  • Andrei
    Luptă-te, tati, luptă-te. Hai la lupta cea mare, eroule!
    5 12
  • @Seriff
    ba baiatule esti incredibil de frustrat si crapa pipota in tine de invidie pe ce au altii. daca ai fi invatat si tu in scoala ai fi ajuns mai bine in viata si te-ai fi ales poate cu ceva mai bun decat passatul ala fumigen din '97.

    si ti-am mai zis expertule de mucava, ca te faci de cacao de fiecare data cand deschizi gura, stii vorba aia daca taceai.... dar tu tii neaparat sa vorbesti si sa ne arati de fiecare data cat de mirel de turnu magurele esti.

    mercedes S500 nu are si n-a avut niciodata V12, baga la cap expertule in datul cu parerea.
    2 14
  • Seriff
    @19:24, bla bla bla, mi se rupe de parerea ta, apropo, vezi ca incepe Rabla, ce sa vezi a scazut pomana de la stat la jumatate, nu mai cumpara nimeni mizerii electrice, tu ai macar o Dacie Spring? Ai pe dracu, esti un sarac obosit, ma mir ca ai acces la internet.
    7 2
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no!
    1 7
  • Hyundai Kia sunt nr 3 în SUA
    2 0
  • Daca nu exista libertate de exprimare, nu exista democratie. Asa ca mai usor cu expulzarile.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru