OFICIAL: Nissan GT-R, retras din Europa

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat oficial că cel mai puternic și iubit model al său, GT-R, nu mai este disponibil în Europa din acest an. Motivul este atribuit legislației europene mai stricte cu privire la emisiile CO2.

Veste tristă pentru toți pasionații de automobile din Europa. Nissan GT-R, cel mai puternic și mai admirat model al niponilor, a ajuns la sfârșit de drum pe Bătrânul Continent. Începând din acest an, GT-R nu va mai fi vândut în Europa, însă va rămâne disponibil în Japonia și în Statele Unite.

Motivul pentru care GT-R a fost retras din Europa este atribuit legislației europene, care prevede reguli mult mai stricte cu privire la emisiile de dioxid de carbon. În mai multe țări, precum Olanda, Italia și Spania, modelul nu mai poate fi comandat. Doar în Germania și în Belgia mai poate fi comandat un exemplar GT-R, însă și în acele țări modelul va fi retras.

Nissan GT-R a fost lansat în 2007 și, cu excepția unor schimbări minore de-a lungul timpului, a rămas, în esență, aceeași mașină în toți acești 15 ani de producție. Longevitatea lui GT-R se datorează tehnologiei ultra-avansate și a performanțelor uluitoare, capabile să intimideze orice altă mașină exotică.

Motorul V6 twin-turbo al lui Godzilla, faimosul nume al lui GT-R, dezvoltă 573 de cai putere. Fiecare propulsor este construit manual de câte 5 mecanici, care poartă titlul Takumi.

Pe parcursul anilor, GT-R a primit și versiuni Nismo, precum și o nouă versiune în ediție limitată, GT-R50 by Italdesign.

Anunțul vine la doar 6 luni de când Nissan a retras GT-R de pe piața din Australia, de data aceasta din cauza unor regulamente noi cu privire la testele de impact lateral.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Politica sinucigasa a EU in privinta tranzitiei verde continua sa faca victime.
    Suntem indrumati spre masini electrice, scumpe si nepractice. Care - odata cu perturbarea de lunga durata a lanturilor de aprovizionare - ar putea deveni indisponibile ...
    15 1
  • Mircea Badea
    mda..in acelasi timp se vand suv-uri si dizaluri fara probleme.

    totusi, electricele incep sa faca inutili bolizii care "fumeaza"..
    1 12
  • Ca de obicei, europenii sunt cei mai prosti din toti, rabda orice rahat de la Bruxelles... si se vad consecintele peste tot.
    9 1
  • ORICUM ERA VECHI DEJA. IMEDIAT BATEA DACIA 1300/1310 LA LONGEVITATE
    1 2
  • NIGGAPLS
    Niciunul dintre cei care citesc siteul nu si-ar fi cumparat vreodata asa ceva (nici macar SH). Insa certitudinea acestui fapt se pare ca agita spiritele mult prea tare!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru