Oficial: Noua generație Clasa S și SUV-ul electric EQA vor fi prezentate în acest an

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul acesta, Mercedes-Benz va introduce o nouă generație Clasa S. De asemenea, producătorul german a confirmat și prezentarea SUV-ului electric EQA, model care va avea la bază platforma actualei generații GLA.

În raportul financiar publicat recent de Daimler apar și o serie de informații cu privire la o parte dintre lansările pregătite de Mercedes-Benz în 2020.

Conform oficialilor producătorului german, în cursul acestui an vom face cunoștință cu noua generație Clasa S, dar și cu SUV-ul electric EQA.

Noul Mercedes-Benz Clasa S a fost spionat de mai multe ori în timpul testelor desfășurate pe drumurile publice din Germania. Vârful de gamă aflat în portofoliul constructorului din Stuttgart ar urma să primească o serie de modificări de design consistente, dar și multe îmbunătățiri în dreptul tehnologiilor de la interior. Totodată, nemții anunță că viitorul Mercedes-Benz Clasa S va fi echipat și cu sisteme de conducere semi-autonomă de nivel 3.

"Suntem pe punctul de a sări la Nivelul 3, iar acesta este obiectivul nostru pentru viitorul Clasa S. Este ceva ce vei putea cumpăra ca opțiune și putem produce tehnologia relativ rapid, în volume mai mari, în special în cazul unui brand precum Mercedes", a declarat în urmă cu un an Ola Kallenius, CEO-ul Daimler.

Totodată, nemții vor pregăti și o serie de îmbunătățiri în dreptul motorizărilor, viitorul Clasa S urmând să beneficieze de versiuni cu sisteme hibrid de propulsie.

Viitorul SUV electric Mercedes-Benz EQA, va avea la bază platforma actualei generații GLA.

Conceptul EQA prezentat în 2017 la Frankfurt fusese echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Puterea totală anunțată atunci era de 272 CP, în timp ce cuplul motor comunicat se oprea la 500 Nm. Pachetul de baterii de 60 kWh asigura o autonomie de până la 400 de kilometri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru