OFICIAL: Opel Corsa va mai primi încă o generație. Noul model va fi exclusiv electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Adams, șeful de design Opel, a confirmat faptul că modelul subcompact Corsa va mai primi cel puțin încă o generație spre sfârșitul actualului deceniu. Noul model ar putea fi lansat cel mai devreme în 2027 și ar urma să fie exclusiv electric.

În urmă cu câteva săptămâni, Opel Corsa a primit un facelift, care aduce modelul subcompact, cel puțin ca design, cu celelalte modele din gama constructorului german. Cea de-a 6-a generație Corsa a fost lansată pentru prima dată în 2019, fiind și prima iterație care a primit o versiune complet electrică, botezată Corsa-e.

Din fericire pentru fanii acestui model, Opel tocmai a confirmat că subcompacta sa va mai primi încă o generație nouă. Această informație a fost confirmată chiar de către Mark Adams, șeful de design al constructorului de la Russelsheim. Din primele informații, viitorul Opel Corsa ar urma să fie lansat spre sfârșitul anilor ’20, cu mai multe surse indicând 2027 ca fiind anul de lansare.

Mai mult, viitoarea iterație a modelului subcompact ar putea fi oferită exclusiv cu propulsoare electrice. Începând din 2028, Opel va deveni o marcă electrică, astfel că actuala generație Corsa va fi ultima oferită cu orice fel de motoare cu ardere internă, fie convenționale sau hibride.

La final, Adams mai adaugă faptul că viitoarea generație Corsa va fi asemănătoare din punct de vedere tehnic cu următoarele iterații ale lui Peugeot 208, Citroen C3, Lancia Ypsilon și cu un nou model Fiat din această clasă.

De aceeași viitoare platformă se vor folosi și mai multe SUV-uri de dimensiuni mici în viitor. Este vorba, evident, despre noua platformă STLA Small.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • Octavian
    Mă bucur să aud că mașinuțele astea de clasa mica continuă și nu mor ca cele de clasa medie . Eu am avut 5 Opel-uri în ăștia 12 ani de cât am permis și pot spune că este o marca între mainstream și premium . Chiar dacă exista un model care i-o stricat reputația în România ( Insignia) . Concluzia nu lăsați mașinile pe motor termic să moară (R.I.P cele care au dispărut)
    4 5
  • Maşini de duzină... 2027 este foarte târziu...
    3 6
  • Seriff
    Povesti, se vor razgandi, Opel abia vinde termice si ei vor sa fie full electrici:)))
    S-ar sinucide instant.
    I-au batut Hyundai, Kia si Toyota in ultimii 3 anii ani la vanzari de termice de i-au rupt, ei ce fac?
    Vor sa devina full electrici.
    7 4
  • Mircea Badea
    dezamagit, deci va fi si termica..ii mananca chinezii!
    1 3
  • Pai e si normal sa continue, nu conteaza combustibilul.
    Masina sub compacta de oras, mai ales in format electric este ideala. Exact aici exceleaza masinile electrice, in trafic.
    Problema la stelantis este cu eficienta de consum. Tesla 3 cu 300cp are consum asemanator cu o machetuta din asta gen 208/corsa de 130cp si mult mai mica si usoara
    5 0
  • Seriff
    @Mircea Badea, da ii mananca de ii rup, cine crezi ca va da banii pe masinile chinezesti?
    Corsa e in top 5 la vanzari in Europa, varianta termica, nu electrica, exista si electrica, dar nu se vinde, de ce? Pentru ca oamenii vor termice, tu chiar nu pricepi?
    Ai auzit de cerere si oferta? Marea majoriatate a cumparatorilor vor termice. Esti tare greu de cap.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru