Oficial Porsche: 911 va avea și o variantă hibrid, dar nu pentru generația actuală

de Sebastian Toma
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thomas Wasserbach, directorul departamentului de dezvoltare a motoarelor boxer de la Porsche, a confirmat intențiile de evaluare, testare și dezvoltare ale unei variante hibrid a lui 911.

Porsche 911, celebrul model german care tocmai a primit o actualizare importantă la nivel de gamă, va primi în viitor și o variantă hibridă. Vestea vine de la Thomas Wasserbach, șeful departamentului de dezvoltare al motoarelor boxer de la Porsche, care a confirmat faptul că este evaluată ideea unei variante de 911 care să aibă sistem de propulsie hibrid. În mod interesant, cei de la Porsche vor păstra conceptul motorului boxer și pentru varianta hibridă benzină-electric a lui 911, atunci când aceasta va debuta pe piață.

Cu toate că nu vorbim despre certitudinea existenței unei asemenea variante în gama Porsche 911, cei de la Porsche au deja experiență în domeniul mașinilor hibride și au provocări legate strict de costurile tehnologiei la nivelul de performanță dorit pentru 911. Altfel spus, cei de la Porsche vor să echipeze varianta hibridă a următoarei generații a lui 911, modelul 991 actual nefiind gândit pentru un asemenea sistem de propulsie, cu acumulatori ușori și performanți, similari cu cei folosiți pe modelul 919 din LeMans. Din păcate, respectivii acumulatori ar fi prea costisitori chiar și pentru varianta hibridă a lui 911, explică reprezentanții Porsche, așa că nemții lucrează la o altă soluție tehnică pentru momentul în care vor lua în considerare o asemenea versiune.

Urmareste Automarket
Între timp, întrebat de australienii de la Car Advice, reprezentantul Porsche a negat posibilitatea unei variante 100% electrice a lui 911, cel puțin în viitorul apropiat. La fel ca mulți alți omologi ai săi, șeful departamentului de dezvoltare a motoarelor boxer de la Porsche nu a eliminat complet posibilitatea construirii unei variante electrice a lui 911, dacă normele de mediu îi vor constrânge să facă acest lucru peste ani sau când motoarele cu ardere internă vor deveni un lucru al trecutului.

Via CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru