Oficial: Renault a obținut un credit de 5 miliarde de euro, iar 90% din sumă este garantată de statul francez

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 03.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat oficial că a obținut un credit în valoare de 5 miliarde de euro, în contextul crizei COVID-19, statul francez oferind garanție pentru 90% din suma totală. Împrumutul va fi acordat de 5 bănci franceze.

În prima parte a lunii aprilie, Renault a comunicat reducerea salariilor cu 25% pentru CEO-ul interimar și pentru președintele Consiliului de Administrație, ca dovadă de solidaritate în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, constructorul a anulat dividendele pentru 2019 pe care acționarii urmau să le primească. 

Președintele Jean-Dominique Senard a declarat atunci că Renault se gândește și să contracteze un credit de până la 5 miliarde de euro pentru a traversa criza provocată de pandemia de coronavirus. 

După acordul Comisiei Europene și mai multe negocieri cu statul francez, Renault a obținut creditul în valoare de 5 miliarde de euro. Franța oferă garanții de stat pentru 90% din suma totală.

Potrivit informațiilor oficiale, grupul francez poate să acceseze creditul în una sau mai multe tranșe, până în data de 31 decembrie 2020. Banii sunt acordați de cinci bănci franceze, respectiv BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis și Société Générale.

În urmă cu o săptămână, grupul Renault a prezentat proiectul de restructurare pe următorii trei ani, prin care 15.000 de angajați vor fi concediați, iar costurile vor fi reduse cu două miliarde de euro.

În privința României, Renault a luat decizia de suspendare a creșterii producției pe o durată nedeterminată.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru