Oficial Renault: "Dacia nu va fi marcă electrică în următorii cinci ani"

de Alexandru Monenciu
Luni, 26.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial al constructorului francez de automobile a declarat, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști din mai multe țări, că Dacia nu va deveni marcă pur electrică în următorii cinci ani. Costul ridicat al bateriilor este doar unul dintre motive.

Renault, gigantul francez care deține Dacia, a îmbrățișat de mult timp electrificarea. Pentru moment, însă, viitorul electric al mărcii de la Mioveni este incert.

Potrivit lui Philippe Brunet, senior vicepreședinte Renault, "Dacia nu va fi (marcă) electrică în următorii cinci ani." Prețul ridicat al bateriilor (care ar trebui să scadă sub 100 de dolari pe kWh, pentru a fi accesibile pentru Dacia) și al celorlalte componente sunt doar câteva dintre motive.

Până la urmă, francezii de la Renault vor transforma Dacia în marcă electrică, forțați și de noile reglementări europene.

Dacia a lansat în 2021 modelul Spring, primul vehicul electric al companiei, dar situația acestuia este diferită. Clienții îl pot achiziționa la un preț relativ redus tocmai pentru că a fost dezvoltat pe piața din China. Acest lucru nu se va mai întâmpla, după cum susține oficialul Renault.

Cel puțin pentru moment, toate mașinile electrice ale grupului Renault vor fi fabricate în Franța.

"Vom produce 400.000 de mașini electrice pe an, ceea ce ar trebui să fie suficient," a mai declarat Brunet.

via Profit.ro

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Renault care ţine marca Dacia sub bocanc.

    Ca low cost doar China preferă cu sigla de Dacia.

    Mda, băi Renault dezamăgitor, totuşi VAG a lăsat Skoda să producă full electrice, care dealtfel există azi şi se vând foarte bine.

    Nu vreau să jignesc, dar francezii sunt nişte incompetenţi.
    14 17
  • Dănuț Alin Niță
    Poate peste 10 ani !!!!

    Tot O căruță este :)))
    8 19
  • Adnopel
    Așa ne trebuie,sa fim sclavii și cârpele francezilor,sa scoatem dricuri ambulante…vezi accidentul de la Sibiu cu Duster…nu cumpărați mașinile lor de rahat presat din patriotism ieftin,pana nu învață sa respecte clientul roman in primul rând,va băgați familia in cimitir la un simplu impact cu sudoarea muncii dv,nu o sa fim Skoda nici in 20 de ani pentru ca așa popor așa mașina.
    15 1
  • @Edikkk

    Nu sunt deloc incompetenti.
    Skoda nu poate sa fie comparata cu Dacia.

    Momentan nu pot sa pastreze pretul jos pentru electrificare si Dacia inseamna pret mic. Daca ii iei costurile mici, nu mai ramane cu mare lucru.
    5 5
  • Adnopel, oamenii nu cumpără Dacia din patriotism ci pentru că nu își permit alte mărci. Dacia este o maşină ieftină, practică şi cât de cât fiabilă
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru