OFICIAL: Taigo este numele ales de Volkswagen pentru un nou SUV coupe care va debuta în vară

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa un nou SUV coupe, de dimensiuni compacte, pe piața europeană. Numele său este Taigo, este bazat pe modelul Nivus vândut în Brazilia, și va debuta în vara acestui an.

Constructorul din Wolfsburg își extinde în vara acestui an oferta de SUV-uri oferite clienților din Europa.

Noul model se numește Taigo și este descris ca fiind un CUV (Crossover Utility Vehicle) cu aspect de coupe. Cu alte cuvinte, un SUV de dimensiuni compacte, cu plafon plonjat și aspect sportiv. Acesta este bazat pe Nivus, modelul vândut deja de Volkswagen în Brazilia.

Debutul pe piața europeană este programat pentru finalul anului. Noul Taigo urmează să fie asamblat la uzina din Pamplona, Spania.

Odată cu anunțul, Volkswagen a publicat și trei schițe de design, dar și câteva informații suplimentare.

Nemții au declarat că noul SUV coupe va fi lansat cu motoare TSI, deci pe benzină, iar farurile cu tehnologie LED vor fi standard. Totodată, oferta include un instrumentar de bord complet digital, dar și o gamă largă de sisteme de asistență.

via Volkswagen

Comentarii (12)

  • Edikkk
    Sandero Stepway făcut de VW
    16 1
  • exact
    12 0
  • Vine din Brazilia dar o sa fie asamblat tot de brazilieni,de brazilienii spanioli din Europa.
    10 1
  • Cunoscut si ca

    Tai Go - pe piata chineza
    Taiga - pe piata rusa

    si in general ca un concurent la Puma
    13 0
  • @fanel
    Toiag-pe piata matura din Romania.
    12 0
  • :))

    Intr-o alta ordine de idei, cunosc o matura din Romania care are deja parte de un toiag brazilian. "Plandemia" l-a blocat pe meleagurile noastre, s-a infiletat si nu se mai da ...scos.
    10 1
  • Au ales foarte bine culoarea pentru acest model SUV-Coupe: verde-voma. Se potriveste de minune senzatiei care mi-o produce.
    13 5
  • Brazilienii sunt portughezi, desteptule!
    3 0
  • Păi lipsea martie din post? Dacă toată floarea producătorilor scot suv-uri coupe, atunci suv coupe să fie. Nu contează că arată că draqu și sunt urâte cu creci
    8 1
  • Sunt iberici si unii si altii,acelasi popor,acelasi scris(inteleg) doar ca vorbesc altfel,alt dialect. Si in Catalonia se supara daca ii faci ori spanioli,ori portughezi:)).Iar portughezii se supara daca-i faci braIzilieni dar n-au niciun stres sa le zici ca-s spanioli.Testat.
    4 1
  • @@@:))
    Amice, ai scris "brazilienii spanioli din Europa". Nu o mai întoarce pe partea economică. Cum e posibil sa nu știi că Brazilia e fostă colonie portugheză, nu știu, probabil ai făcut geografia la fără frecvență. Măcar nu mai încerca să pari deștept, ca atragi atenția.
    4 4
  • Feisbuceala La Max
    "Tehnologie LED" :)))
    Telefonul meu are "Tehnologie LANTERNA"! :)))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru