OFICIAL: Tarif unic pentru parcările din București: 5 lei/oră

de Tiberiu Safta
Vineri, 23.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul General al Capitalei a adoptat o hotărâre prin care va fi implementat un tarif unic pentru toate locurile de parcare publice din București. Prețul unui loc de parcare va fi de 5 lei/oră de luni până vineri, în intervalul 8:00 – 20:00.

Locurile de parcare din București care aparțin domeniului public sau privat vor avea un tarif unic de 5 lei/oră. Această hotărâre a fost adoptată în cadrul ședinței de joi a Consiliului General al Capitalei, cu 47 de voturi "pentru" și cu doar o singură abținere.

Tariful unic va fi valabil de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00. Acest tarif va putea fi achitat prin tichete preplătite sau eliberate de operatorul parcării, precum și prin SMS, parcometru și printr-o aplicație online.

În schimb, parcările vor fi gratuite în afara programului menționat mai sus. Există, totuși și o excepție pentru o serie de parcări. Aici, tariful se va aplica de luni până duminică, în același interval orar și chiar și în zilele de sărbătoare legală.

Cei care nu vor achita acest tarif vor primi o amendă de 200 de lei. Până la achitarea amenzii, mașina va fi blocată cu dispozitive de blocare a roților sau de obturarea vederii în parbriz. Tot aici menționăm că va exista și o perioadă de grație de 15 minute.

Astfel, se va putea face o plată nouă după expirarea primei ore de parcare.

În încheiere, viceprimarul capitalei, Stelian Bujduveanu, a precizat că vor fi amplasate cel puțin 300 de parcometre în zona centrală a Bucureștiului. De asemenea, locurile de parcare speciale pentru încărcarea vehiculelor electrice vor avea un tarif de exploatare de 500 de lei pe lună. Acest tarif va fi plătit exclusiv de către proprietarii și operatorii stațiilor de încărcare.

via Lifenews

Comentarii (4)

  • Enigmatrix
    Tariful unic este o hotărâre greșită.
    In marile orașe din Europa centrul este foarte scump.
    Exemplu Viena:
    Aproape central 25euro pe 24 ore.
    La periferie 4 euro pe 24 ore.(La gura de metrou)
    10 6
  • Măcar nu mai vedem mizeria cu gratis pentru numerele verzi.
    11 8
  • asa e DUTZ, masina electrica face rau orasului, vad ca fumigenele nu sunt clacsonate, pe cand Spring-urile nu primesc uneori nici prioritate si atrag si poluare fonica. Cocalarii...daca vad ca nu esti cu TIR-ul, zic ca n-ai valoare!
    3 3
  • Masina electrica face rau planetei, exact ca si cea termica. Dar cel mai rau face creierului minuscul care se pare ca definiste societatea ultimilor 10 ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru