Parcarea nu va mai fi gratuită în unele zone din București: se pregătește un preț de 1.5 lei pe oră

de Paul Cosma
Vineri, 30.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria București vrea să introducă taxe de parcare pentru șoferii care își lasă mașinile pe trotuar sau lângă bordură.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pregătește o nouă strategie pentru parcările din oraș. Iar modificările îi vizează și pe cei aflați în trecere, prin București. 

Dacă șoferii sunt taxați acum doar în parcările amenajate, surse din cadrul primăriei susțin că noua strategie prevede să fie taxați de fiecare dată când își lasă mașina într-o zonă centrală. 

În București, cea mai scumpă parcare administrată de primărie costă până la 10 lei/ oră. Noua strategie ar putea introduce prețul de 1,5 lei pe oră, doar că îl vor plăti toți șoferii, nu doar cei care găsesc loc în parcările amenajate. 

Plata se va face prin sms sau aplicație. Responsabilii din primărie vor fi dotați cu aparate cu GPS și vor depista mașinile pentru care nu a fost plătită parcarea. Amenda ar putea fi trimisă în plic, dar cuantumul nu a fost stabilit deocamdată. Șoferii care locuiesc în zonele centrale vor beneficia de un abonament.

Via profit.ro

Comentarii (16)

  • Dacă nu fac și ei ceva sa taxeze cumva șoferii au trecut degeaba pe la primărie... in schimb ce sa vezi sunt zone unde de ani de zile nu exista marcaje dar ei vor sa puna taxe taxe taxe
    21 8
  • Anonim
    Pomana poftiti la Timisoara tot orasul este impanzit de Telpark . In zona centrala 4 lei ora
    17 2
  • @15.08... pai doar voi sunteți fruncea...voi l-ați votat
    26 6
  • primar de tot rasul progresist de 2 lei
    24 10
  • inexorabil
    Vai de “autorităţili” care niciodată nu văd o rezolvare în economie (şi nici măcar în politică), ci exclusiv în fiscalitate…Amintind de nemuritorul Tănase: “Ai, n-ai, dai!”.

    Cu alte cuvinte: vai de planeta asta şi de viitorul ei “sublim”.
    14 4
  • mircea badea
    bravo, plicusor! arata-le ce au votat..
    16 11
  • Aceasta mi se pare o masura care sa descurajeze transportul cu masina si mi se pare buna. Voua chiar va place ca orasele sunt pline ochi de masini? Nu ati vrea spatiu pentru copii sa se joace, spatiu pentru o terasa, aer curat?
    11 25
  • Wow! Ce de revoltați! Am citit de-a lungul timpului tot felul de comentarii, ba că nu-stiu-ce mașînă n-are frâne pe discuri pe spate, ba că, vezi doamne, limitarea la 160 e nașpa, ba că daca n-ai 18 boxe și 2500 de cp e nasol rău. Ce să mai... zici că i-a făcut mama lor în Bugatti și Panamera. Acu', când e vorba să dai un amarat de un leu juma' că să parchezi, e bai mare. C- așa-i românul, fițe&figuri. Ieftin, mult și bun. Hai, liber la mânuțe roșii!
    19 18
  • Anonim
    @ GabiA ai dreptate numai ca lumea o sa foloseasca transportul in comun doar atunci cand acesta va oferii conditii de calatorie decente . Adica mijloace de transport in numar suficient de mare incat sa nu stai jumatate de ora dupa un autobuz, tramvai etc Cand au sa fie salubrizate corespunzator , cand au sa aiba aer conditionat vara si caldura iarna . Pana atunci prefer masina mai ales acuma cand nu am rezolvat problema sanitara
    11 5
  • @anonim in Bucuresti e 10 lei pe ora in centru. 4 e deja pomana :))

    @ds nu dai un leu jumate. Dai un leu jumate pe ora, iar asta se aduna in timp. Se aduna alaturi de toate celelalte taxe asupritoare, de la 43% din salariu, la tva, la accize in benzina, alcool, tutun, impozite, asiguraei obligatorii si cate si mai cate. Pui problema ca și când dai un leu jumate si ai scăpat de orice grija.
    16 2
  • @Liviu ai vreo alternativă la TVA, accize, asigurare obligatorie? Cât privește tutunul & alcoolul, este alegerea ta. Viciile se plătesc oriunde in luea asta. Ba, mai mult, aș introduce plata pentru serviciile medicale pentru bolile cauzate de tutun și alcool. Cât privește mașina, când îți cumperi mașina faci niște socoteli dacă îți permiți au ba. Nu-ți permiți? Renunță la altceva?
    Hai, aveți liber la mânuțe roșii!
    7 19
  • Eu nu am masina si nici carnet auto si nu imi place treaba asta... dar celor care se bucura ca cresc taxele, mergeti cu bicicleta de la magazin acasa cu 5 Kg. de detergent si mancare, o sa faceti muschi :)) sunteti ecologisti, mergeti doar pe jos... si nu comandati online pentru ca ei folosesc masini sa va aduca produsele...
    9 3
  • ironie!?
    Apa calda? Tantarii? Gropile si gropitele? Gunoiul? promisiunile din campanie?

    - https://www.economica.net/nicusor-dan-tramvaie-autobuze-metrou-tren-suspendat-troleibuze-transport-bucuresti-promisiuni_190450.html

    - https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2020/09/NicusorDanPrimariaCapitalei2020.pdf
    6 3
  • adrian
    eu sunt de acord
    dar sa plateasca si uber pentru parcarea trotinetelor.
    ca bani pe folosit domeniul public fara taxe vreau sa fac si eu
    3 0
  • @ds nu am zis ca trebuie alternativa. Taxele pot fi relaxate un pic cu siguranta. 35% pana in 2500 lei pentru salariu, 15% tva etc. Astfel de masuri nu ar face decat sa reduca infractionalitatea fiscala. Oricum nu cu taxele sau cu nivelul lor am o problema, ci cu introducerea unor noi taxe fara nicio utilitate.

    Cat despre tutun si alcool, de ce sa nu se introduca accize si pentru orice produs cu zahar sau grasimi saturate, care fac cu siguranta mai multe victime decat primele doua? Oricum din cass se plateste suficient pentru orice boala a pamantului.

    Si revenind la chestiunea cu parcarea. Cred ca se platesc suficiente taxe pentru masini. Platesti si daca mergi (accize in benzina) si cand stai (parcare)? E cam absurd. Vrei sa încurajezi lumea sa nu mearga cu masina? Lasa parcarile gratis.

    Nu e vorba de a iti permite sau nu, ci de a plati ceva fara niciun rost. Nu i ca o taxa de 2000 lei pe an pentru euro 3 si mai jos, ca sa descurajezi lumea sa mai aiba rable si sa nu mai polueze (taxare prohibitiva) . Cu asta nu descurajezi pe nimeni cu nimic, doar mai ciupeste statul pe ici pe colo niste leuti.
    4 1
  • Antal Eduard
    România.,...țara taxelor!
    Ce mama dracului faceți voi acolo,băi tâmpiților!?
    De-aia v-a votat lumea!?
    Mai rămâne să puneți taxă și pe aerul pe care îl respirăm!!
    Cretinilor!!
    Nu faceți nimic pentru binele public,pentru cetățean!!
    Doar amenzi și taxe!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru