OMV Petrom va instala 30 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în benzinăriile din România și Bulgaria: proiect pe doi ani cu bulgarii de la Eldrive

de Paul Cosma
Joi, 28.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
OMV Petrom a anunțat că va instala 30 de stații de încărcare rapidă (50 kW) pentru mașini electrice în benzinăriile din România și Bulgaria, în următorii doi ani. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu firma bulgară Eldrive, cel mai mare operator de stații de încărcare din regiune.

OMV Petrom vrea să dezvolte infrastructura de încărcare pentru mașini electrice din România și Bulgaria și anunță că 30 de stații de 50 kW vor fi instalate în benzinăriile din cele două țări, în cel mult doi ani.

Stațiile vor fi instalate și operate de compania bulgară Eldrive, partenerul OMV în acest proiect. Primele două stații au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) și șoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv).

Un ciclu de încărcare rapidă pentru 80% din capacitatea bateriei ar urma să dureze circa 40 de minute.

“Credem că viitorul mobilității va presupune un mix de carburanți, convenționali și alternativi și, în același timp, sustenabili din punct de vedere economic și al mediului. În ceea ce privește soluțiile alternative, pentru autoturisme și vehiculele ușoare, pe distanțe scurte, mașinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele și transport pe distanțe mai mari, luăm în considerare ca potențiale soluții CNG și LNG, care au o eficiență energetică mai mare și emisii mai scăzute,” a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Via OMV Petrom

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    In Bulgaria TESLA doar ce-a montat acum cateva luni statii electrice de incarcare cu puterea de 150 kW.

    In Vest exista si de 350 kW....
    12 7
  • Du-te in vest... doar n o sa stai in România cu stații de 50kw...
    8 12
  • Ori mai e alta soluție... faceți naveta la bulgari și le încărcați la ei moca...practic le vom lua curentul bulgarilor... electrificatii vor fi declarați eroi naționali iar termicii și mai ales dieselistii dușmani de clasa...
    7 10
  • Doi ani?Dar ce fac,tunele,poduri?..Parca si primariile erau obligate sa faca statii,macar in parcarile lor!OMV ce zagaminte suge de la bulgari?
    5 1
  • inexorabil
    Mi se pare mie sau aceşti omuleţi nu sunt deloc realişti?...Pentru că frenezia eco-snoabă este pasibilă de a contura, la un moment dat, o situaţie de-a dreptul hilară şi anume: numărul de staţii de încărcare să-l depăşească net, la nivel naţional, pe cel al “electricelor” efectiv achiziţionate/înmatriculate!

    Mai grav este altceva: dumnealor nu realizează preocuparea actuală, prioritară şi mai ales vitală a românului de rând, recte să ţină cu dinţii de locul său de muncă (indiferent: gras/decent/mizerabil plătit) sau, dacă i l-a răpit ‘”pandemia”, să-şi găsească neapărat altul? Aşadar, de “protecţia mediului” şi de “viitorul verde al planetei” i-o arde lui acum???
    2 8
  • Cum era de asteptat OMV isi diversifica oferta energetica. Pentru ca pana la urma asta vand: energie. Daca OMV va face acest pas ii vor urma si alti operatori clasici si concurenta va creste si, inevitabil, si rata de implementare al unor astfel de statii va creste.

    Pe viitor intrebarea va fi: "Unde bagi curent? Ca la OMV am vazut ca nu pun apa dar te fura la pompa."
    5 2
  • inexorabil
    flanel, scuză-mi indiscreţia (automat, şi “platitudinea” întrebării), dar astăzi ce-ai mâncat, de exemplu? Înainte să răspunzi tu (ceea ce oricum nu vei catadicsi să faci), confirm eu 101 %: alimente transportate prin intermediul ICE! Să-ţi subliniez de 10 la puterea 100 ori? Nici nu este nevoie să specific că regula va fi aplicată şi mâine, şi poimâine şi tot aşa (cam mulţi ani de acum încolo).

    Sau să te abordez oarecum altfel: dintre deplasările tale auto obişnuite (şi absolut necesare, nu?), care este procentul asigurat de “full electrice” ?

    Concluzia nu lasă loc de echivoc: făţarnicule de prim rang! De fapt, eşti fix politicianul de care cică tu te îngrădeşti “cu scârbă”. Iar încrederea mea în tine, de exemplu, a înţepenit, pe vecie şi post-vecie, la zero grade Kelvin. Ce crezi că vreau cu precădere pe acest site? Să simtă cât mai mulţi ca mine! Acum zi-mi dacă vezi vâlvătăile marii iubiri dintre noi.
    2 5
  • Edikkk
    Eu nu înţeleg ce aveţi ce dl ACE ?

    A făcut o afirmaţie fapt realitate adevărată, şi pac o sumedenie de voturi negative.

    Nu înţeleg, cum să votezi negativ o afirmaţie, informaţie reală?
    6 0
  • Că tot vom băga curent: inexo, furi curent!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru