Opel a prezentat versiunea electrică a utilitarei de persoane Zafira Life: autonomie de până la 330 de kilometri și motor cu 136 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 17.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a lansat noul Zafira-e Life. Varianta electrică a utilitarei de persoane are un motor de 136 de cai putere și poate fi comandat în versiuni cu autonomie de 230 de kilometri sau 330 de kilometri.

Opel a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Zafira-e Life, versiunea electrică a utilitarei de persoane dezvoltată pe aceeași platformă cu Citroen SpaceTourer și Peugeot Traveller.

La fel ca în cazul fraților francezi, noul Zafira e-Life va fi echipat cu un motor electric cu o putere de 100 kW (136 de cai putere) și 260 Nm. Viteza de top va fi limitată la 130 km/h, iar nemții propun două baterii.

Versiunea de bază a lui Zafira-e Life va fi echipată cu un acumulator cu 18 module și o capacitate de 50 kWh. Autonomia anunțată de constructorul din Russelsheim este de 230 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP.

Cea de-a doua baterie disponibilă are 27 de module și o capacitate de 75 kWh. În acest caz, autonomia lui Zafira-e Life ajunge până la 330 de kilometri.

Bateria va putea fi reîncărcată la prize rapide cu o putere maximă de 100 kW. În acest caz, pentru reîncărcarea de la 0 la 80%, versiunea echipată cu acumulatorul de 50 kWh are nevoie de 30 de minute.

În cazul versiunii cu baterie de 75 kWh, timpul pentru aceeași reîncărcare crește până la 45 de minute. De asemenea, acumulatorul va putea fi reîncărcat și la prize cu puteri de 7.4 kW sau 11 kW.

Opel Zafira-e Life va fi disponibil în versiuni cu până la 9 locuri și în trei variante de lungime: Small (4.6 metri), Medium (4.95 de metri) și Large (5.3 metri).

Noua utilitară electrică va fi echipată cu o grilă frontală restilizată, cu un head-up display color, cu un ecran central de 7 inch și cu o cameră video pentru mersul cu spatele. De asemenea, nemții propun și un sistem de frânare automată de urgență capabil să detecteze pietonii.

Conform oficialilor Opel, listele de comenzi pentru noul Zafira-e Life vor fi deschise în această vară.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru