Opel a stricat petrecerea fanilor Volkswagen adunaţi la Worthersee cu un foc de artificii capcană

de Bogdan Mirică
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a profitat de adunarea fanilor Volkswagen la Worthersee pentru a pune în scenă o idee de promovare extrem de ingenioasă. Germanii au împărţit fanilor VW ochelari 3D, fără a le dezvălui utilitatea lor. Surprizele nu au întârziat.

În fiecare an, în localitatea austriacă Worthersee, fanii Grupului Volkswagen şi a tuturor brandurilor de sub umbrela sa, se strâng pentru a celebra modelele existente în gamă. 2013 nu a făcut excepţie, mii de fani reunindu-se pentru a se bucura împreună, dar şi pentru a admira o serie de concepte Seat, Audi şi Volkswagen expuse în premieră mondială.

Opel a decis să profite de adunarea fanilor rivali şi a pus în scenă o strategie de promovare care să strice petrecerea VAG. Ingenioşi, cei din Russelsheim s-au prezentat la adunarea de la Worthersee cu 6000 de ochelari 3D. I-au împărţit participanţilor, fără a le dezvălui motivul şi nici identitatea. Fanii Volkswagen au luat ochelarii fără a şti că provin de la Opel. S-au aşteptat la o surpriză din partea VAG şi nu la o cacealma.

Opel a pus apoi în scenă un foc de artificii impresionant. Cerul a fost luminat şi colorat vreme de câteva minute. Cei care au folosit ochelarii au putut vedea că, de fapt, artificiile compun logo-ul Opel în 3D.

Majoritatea celor care au căzut în plasă s-au amuzat şi au apreciat ideea ingenioasă a germanilor. Alţii au ars însă ochelarii ca formă de protest.

Comentarii (18)

  • azazel
    Cine au ars ochelarii, au fost niste cocalari spurcati. Cine au inteles mesajul si s-au amuzat, bravolo lor!
    77 17
  • Opel ramane cu ochelarii, VW cu masinile mai bune.
    25 65
  • Opel produce masini mai fiabile ca VW. VW mizeaza mult pe motoare si pe interiorul cu materiale mai gumoase. Sa nu uitam insa ca Opel e cu zeci de ani mai veche ca VW iar in 1990 era principalul producator de automobile bazat in Germania. Ce a urmat nu au fost masini proaste ci marketing prost.

    Comparatia pot sa o fac pentru ca am avut Kadett, Golf II, Golf IV, Insignia, Astra J si Aveo New (am jonglat intre VAG si GM Europe). Momentan le am pe ultimele 3 si se comporta mult mai bine in timp decat Golf II si Golf IV. Precizez ca in afara de Kadett toate au fost luate de noi.
    42 30
  • Intrebati un neamt care e diferenta dintre Opel si VW, daca nu ma credeti. E si o vorba celebra la ei. Statistic, la vanzari, la ce vreti voi, nici nu exista comparative intre cele doua, si nici macar nu sunt fan masini germane. Iar de cand mor incet sub tutela GM, prapastia e si mai mare.
    18 11
  • @Automarket

    „Germanii au împărţit fanilor VW ochelari 3D, fără a le dezvălui utilitatea lor. Surprizele nu au întârziat”

    Nu puteti sa scrieti fara stereotipuri..
    15 3
  • Opel este cea mai slaba masina nemteasca !
    17 23
  • @yon
    Foarte fiabile sunt opelurile,calculatorul de motor(ECU/ECM) este o piesa consumabila,rugina vine standard(astra h 2007 si pocneste rugina).Opel a fost candva ceva,dar acuma ei incearca sa impresioneze prin design,la capitolul motorizari sunt ceva in urma(inca mai folosesc pe motoarele turbo injectia indirecta
    14 17
  • Armstrong
    La wc mergi cu bidonul de ulei in portbagaj si cand bagi benzina, mai completezi si uleiul. Cine are tdi-ul de 140cp stie....Si sa nu uitam si injectoarele care "modelul" de fiabiliatate le papa zici ca sunt pastile viagra. Tot asa, posesorii de TEDEY pot confirma ......
    17 10
  • Concluzi este una singura: REANULT UBER ALLES.. mai vedem in viitor
    8 14
  • Agentia de stiri
    Dar datorita vantului puternic ce batea dinspre sud ... privitorii fara ochelari fie ei si ne-3D, au putut vedea foarte clar, cum logo-ul aflat deasupra tuturor, capatase o evidenta forma de romb, ceea ce i-a nemultumit si mai mult pe fanii VW (adica aceea cu ochelarii.. fie ei si ne-3D)
    7 2
  • ene esti praf, ce treaba are Renault aici? vrei sa arati ca si Renault are fanatici la fel de ingusti ca fanaticii VW? Ce naiba parca va dau astia masini pe gratis sa deveniti suporteri pana la moarte. Una e sa preferi o marca si alta sa te dai cu capul de pereti ca e cea mai buna si nu e alta ca ea. Ce dreaq aveti actiuni acolo?!
    4 7
  • Am avut VW Golf si am fost foarte suparat pentru ca manca ulei, pentru ca pe la 45 000 de km a trebuit sa schimb un senzor pe care am dat 300 ron etc. asa ca am vandut-o. Cu timpul am inteles, asa cum foarte bine puncta un coforumist comentand un articol mai deunazi, ca nu exista masina perfecta. Si japoneza pe care o am acum consuma ulei si ea are mici chestii care ma deranjeaza. Sunt foarte multumit de ea, sa nu fiu inteles gresit, dar asta nu neaparat pentru ca ar fi perfecta, ci pentru simplu motiv ca am inteles ca masinile se mai si strica si am devenit mai intelept. Acum as zice despre Golf ca a fost o masina buna, cel caruia i-am vandut-o este foarte multumit de ea si probabil si viitorul ei proprietar, care-o fi ala, va fi multumit.

    Cand vom intelege ca unii oameni sunt fericiti cu masinile lor indiferent de cine le produce, vom privi ceea ce au facut cei de le Opel ca pe o gluma buna si vom lasa de-o parte certurile pe tema a cui marca e mai tare.
    16 1
  • Razvan
    Ma distreaza astia care sunt fan VW sau Opel sau mai stiu eu ce masini de volum. Sunt masini de masa comparabile, nu sunt unele perfecte si altele cazane. Inteleg de ce un om e fan Ferrari, sau Porsche, sau Jaguar. Dar fan Golf? E o masina banala! Exista masini diferite pentru oameni diferiti. Unii aleg Golf altii aleg Astra, asa cum unii aleg un tricou rosu alti aleg un tricou verde. Trebuie sa fi un pic redardat sa te apuci sa jignesti un om pentru ca nu-I place VW. sau alta marca.
    15 4
  • @Razvan
    Sunt convins ca nu vei intelege ce-ti spun,dar faci o mare greseala scriind acel comentariu.Cunosc oameni care sunt fani Dacia,care e mult sub VW sau Opel,pe care tu le consideri banale.Unuia ii plac cartofii pai,altuia fructele de mare,fiecare cu pasiunea lui.Nu esti tu in masura sa judeci gusturile si optiunile fiecaruia.Orice om vrea sa fie cu Miss Romania,dar daca isi gaseste o fata normala de care se indragosteste,dupa logica ta ar trebui sa nu se casatoreasca cu ea si sa nu faca o pasiune pentru ea ca este prea banala.Cred ca putin retardat esti tu,jignind indirect prin opinia ta marea masa a detinatorilor de masini "banale",indiferent de producator.
    5 6
  • Razvan
    Compari un om cu o masina? Prietene, nu jignesc pe nimeni. Eu am un Ford Focus. Nu o sa fiu ipoctit. Nu e masina visurilor mele. Am ales acesta masina pentru ca in opinia mea are cel mai bun raport pret calitate. Si e o masina pe care mi-o pot permite.Dar nu sunt fan Ford. Sunt fan Aston Martin. Dar ghici ce! Daca maine castig 10 milioane de Euro la Loto nu o sa mai conduc un Ford. Remarc ca exista o categorie numeroasa de oameni care se mint singuri. Nu isi permit masini mai scumpe si pentru a se simti mai bine, incep cu chestii gen Golf e cea mai rare masina din lume, restul sunt cazane. Daca maine as avea 1 milliard de euro tot Golf mi-as cumpara. Pentru lumea civizilata masini gen Golf, Focus, Astra, etc sunt masini banale. Se fabrica in milioane de exemplare. Daca iti spun ca ai o masina banala, nu inseamna ca te jignesc. Nu poate fi o masina iesita din comun in conditiile in care sunt alte cateva miloane ca ea. Sunt oameni care nu apreciaza Focusul. Eu nu ma simt jignit, nu ma deranjeaza. E normal ca oamenii sa aiba gusturi diferite. Fiecare cumpara masina pe care si-o poate permite si pe care o considera cea mai buna solutie pentru nevoile lui.
    8 2
  • @Razvan
    Din pdv al nr de masini,corect ,ai dreptate.Dar crede-ma,sunt oameni cu bani care intr-adevar nu cumpara masini de 15-20000 e,dar se multumesc cu o limuzina pana in 40000 e,chiar daca si-ar putea permite altceva mai scump ,fiind multumiti de masina lor(fani cum zici tu).E adevarat ca sunt cam zgarciti,dar stii ce spun:o masina se devalorizeaza,in 5 ani de la 100000 e ajunge la 50000 e,uneori in functie de uzura si mai mult scade pretul,astfel ca sunt bani aruncati.Daca omul e multumit de ce sa-l judecam?Daca cineva vrea sa aiba o pasiune sincera pt. o masina,indiferent de pret si marca e pasiunea proprie si nu trebuie judecat.Fata unui presedinte cu multi bani si-a cumparat cu ceva timp in urma Fiat 500 facand o pasiune pt. acel model.Vezi ,de aceea totul este subiectiv si eu spun sa fim mai rezervati in afirmatii.Si iti mai spun un caz;cineva si-a luat anul trecut,imediat ce a aparut noul Clio,culoarea aceea rosie,senzationala.Stii ca si acum lumea intoarce capul pe strada dupa masina,dupa atatea luni de zile?Pana cand se vor umple orasele de ele,masina rosie Clio e vedeta,dupa aceea intr-adevar ca se va banaliza.Dar ai vazut cum cu o masina ieftina omul e perfect indreptatit ca sa faca o pasiune pt. ea,cel putin pt o perioada,in plus placandu-i f. mult si simtindu-se vedeta,cum am spus,pana cand vor aparea mai multe? O zi buna.
    5 0
  • Comentariul acela ascuns de editor, era o ironie, greu de inteles probabil de unii, si mult mai greu de digerat de unii numiti aici fanatici. Nu am inteles de ce v-ati aprins asa tare. Adevarul este ca toate sunt de duzina, de consum, cum vreti sa le spuneti.
    Marketingul vinde in ziua de azi pt. perioade scurte, dar calitatea se vede in timp. Iar la acest capitol e plina piata de o droaie de producatori de piese si de mii de service-uri pt. cele 2 marci din care numai una este autentic germana, desi Adam s-a nascut si a murit german.
    Deci ca sa reiau comentariul complet de data aceasta: Renault UBER ALLES pe segmentul low cost d.p.d.v al calitatii.
    Argument: cand VW va produce masinia de 7000 de eur la aceasta caliatete, putem afirma altceva. Pana atunci ramanem cu problemele eterne ale unor masini ieftine dar cu costuri imense de intretinere ale lor. Si ca sa raspund cuiva .. nu sunt fan Renault si nici nu ma platesc astia, incerc doar sa fiu un pic detasat si obiectiv. Dar nu tot ce e german este si bun... valabil si in alte domenii, mancare, lanturi de magazine, IT.. etc.
    3 1
  • tadalafil goodrx
    tadalafil alcohol tadalafil citrate powder tadalafil generic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru