Opel Adam a trecut de 100.000 de comenzi. Opel: "Acest tip de maşină a lipsit de pe piaţă"

de Mircea Meșter
Joi, 21.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
100.000 de comenzi într-un an şi jumătate de carieră de piaţă. Aceasta este zestrea cu care Opel Adam începe atacul nişat al segmentului mini prin noile versiuni Adam Rocks şi Adam S.

Opel a anunţat că modelul Adam, lansat acum exact doi ani la Salonul Auto de la Paris din 2012, a trecut de borna de 100.000 de unităţi vândute. Conform datelor oficiale prezentate de constructorul german, circa 3000 dintre acestea sunt exemplare Adam Rocks, versiunea cross ceva mai masculină a modelului chic produs de Opel. Lansată deocamdată doar pe anumite pieţe europene, varianta Adam Rocks îşi va face apariţia şi în România în această toamnă, iar cei de la Opel aşteaptă ca prezenţa sa să ducă foarte rapid ştacheta vânzărilor la 200.000.

Cei de la Opel sunt optimişti în legătură cu potenţialul gamei Adam, marca germană pregătind noi versiuni care să completeze variantele moderne de motorizare care şi-au făcut loc sub capota modelului din Russelsheim. Astfel, după ce noile motorizări turbo de un litru cu trei cilindri au fost deja anunţate, Salonul Auto de la Paris din luna octombrie ne va face cunoştinţă cu Adam S, o versiune sportivă de 150 de cai putere care vine sub capotă cu un motor 1.4 Turbo.

"Cererile clienţilor pentru Opel Adam ne arată că acest tip de maşină a lipsit de pe piaţă.

Vorbim de un model care să exprime personalitatea celui de la volan, care oferă posibilităţi de personalizare nelimitate şi care reprezintă oprezenţă puternică pe străzi", spune Karl-Thomas Neumann, preşedintele Consiliului de Administrare Opel.

via Opel

Comentarii (4)

  • GM a facut un pariu cu masina asta si a cam castigat din cate se vede. Cam la fel ca Fiat cu al lor 500. Numai ca GM are o gama intreaga de masini la Opel, nu 15 variante a modelului de segment A ca astia de la Fiat.
    7 2
  • astia sunt ca b**** de la noi, au ajuns pe un teritoriu care acuma il declara ca fi fost virgin.

    Nu-i nimic domnu' Karl....pana sa ajungeti inspre locurile fruntase mai dureaza.
    8 6
  • Mitica
    Haosul asta de design doar arata ca peste 100.000 de oameni nu se pricep la arta sau nu inteleg arta...Adam este o hidosenie din cauza ca, combina zeci de elemente fara legatura intre ele.
    1 4
  • @Mitica dupa parerea ta...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru