Opel Ampera-e e doar începutul: General Motors anunţă o gamă "uriaşă" de modele pe platforma electrică

de Daniel Popescu
Duminica, 15.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors anunţă un număr semnificativ de modele care vor fi dezvoltate pe platforma lui Opel Ampera-e, modelul electric cu o autonomie de peste 400 de kilometri.

Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut a marcat prezentarea oficială a lui Opel Ampera-e, fratele european al lui Chevrolet Bolt.

Constructorul german a reuşit să surprindă prin autonomia anticipată de peste 400 de kilometri, una care în prezent mai este oferită de numai câteva modele, printre care şi Renault Zoe.

General Motors, compania-mamă a celor de la Opel are veşti bune pentru fanii electricelor, întrucât anunţă dezvoltarea unui număr "uriaş" de vehicule pe aceeaşi platformă.

Urmareste Automarket
Oficialii GM nu au menţionat explicit că ar fi vorba exclusiv despre vehicule electrice, însă este posibil ca acesta să fie obiectivul final.
"Bolt este platforma noastră cu care vom continua şi vom avea un număr uriaş de vehicule. Nu le-am anunţat încă, dar veţi vedea mai multe modele", a precizat Mary Barra, CEO-ul General Motors.

Constructori precum General Motors anticipează o popularite în creştere a maşinilor electrice, parţial ca urmare a îmbunatăţirii autonomiei oferite de baterii. De altfel, zilele trecute Samsung SDI a anunţat pentru anul 2021 lansarea unei baterii cu o autonomie de cel puţin 600 de kilometri reali capabilă să se încarce până la 80% într-un interval de numai 20 de minute.

Via HybridCars

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Dacă n-ar fi existat prestigioasa companie americană General Electric, aș fi folosit această expresie ȋn cazul de față…Oricum, ce salt fantastic: de la GM Motorama la opelelectrorama. Vești bune, ȋntr-adevăr.
    7 1
  • are cineva idee cum se face incalzirea la electrice?? cu un radiator electric? ar trebui sa fie de cel putin 1000 wati...deci consum...
    3 1
  • incalzire de la caldura bateriilor. pt ac acoperis cu panouri ca la prius.
    oricum, nu e o masina cu care sa traversezi europa tir style. deocamdata!
    4 0
  • @joe

    http://www.electricvehiclewiki.com/Air_conditioning,_Heating

    panourile de la prius-plugin nu cred sa fie (inca) atat de performante ci doar sa aduca un aport minimal si asta cand e destul de multa lumina.

    am vazut ca de multe ori cei cu EV isi fac o preincalzire a habitaclului in conditiile in care multi au propriul incarcator.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru