Opel aniversează 100 de ani de prezenţă pe piaţa din România

de Sebastian Toma
Marti, 25.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel aniversează 150 de ani de la înfiinţare şi 100 de ani de prezenţă comercială pe piaţa din România. Marca germană şi-a anunţat şi strategia pentru următorul deceniu.

Esential 23 de modele noi vor să lanseze cei de la Opel până în 2016.
13 motorizări noi vor fi introduse în gama Opel în următorii patru ani.
Opel sărbătoreşte în acest an 150 de ani de la înfiinţare, compania din Russelsheim fiind fondată de Adam Opel. Pe atunci, fabrica din Ruesslesheim producea maşini de cusut, dar uzina Adam Opel AG a ajuns să producă modelele Insignia şi Astra hatchback. În 2010, aceeaşi uzină sărbătorea producţia a 16 milioane de unităţi. Marca Opel aniversează încă un eveniment special în 2012, de data aceasta anvergura fiind de nivel local, respectiv 100 de ani de prezenţă comercială pe piaţa din România. "Suntem entuziasmaţi de sincronizarea acestor anivesări, dar mai ales de ceea ce reprezintă un secol de prezenţă a mărcii în România. Anunţul din 1912 surprinde o promisiune pe care marca o respectă – acum, ca şi atunci.", declară Cristian Milea, Opel Country Director România

Cei de la Opel au prezentat un anunţ din 1912 care expune o reclamă pentru modelele Opel. În 1912, Opel sărbătorea aniversarea cu numărul 50 şi primele 10.000 de unităţi produse.

Aurel Vlaicu a fost angajat la uzina Opel în 1908, după ce şi-a finalizat studiile tehnice la Budapesta şi la Munchen. La 75 de ani de la publicarea anunţului respectiv, Walter Rohrl şi Joachim Berger sărbătoreau victoria de la Raliul Dunării din 1973. Rohrl declara atunci că Raliul Dunării a fost cea mai grea competiţie la care a luat parte vreodată.

Odată cu aniversarea a 150 de ani de existenţă, Opel şi-a prezentat strategia pe următorul deceniu, numită Drive Opel 2022. Aceasta include abordarea a noi segmente de piaţă, cu modele precum Mokka şi Adam, alături de viitorul Opel Cascada. Nemţii vor să lanseze 23 de modele noi şi 13 motorizări noi până în 2016, alături de care să-şi crească vânzările pe piaţa din Europa. În prezent, compania germană are aproximativ 40.000 de angajaţi, deţine 11 fabrici şi patru centre de testare şi dezvoltate în şapte ţări europene.

Via Opel

Comentarii (9)

  • antonny
    Degeaba aniverseaza 100 ani. Service-urile au inca oameni incompetenti, care nu stiu ce cauta acolo.
    7 4
  • eu cred ca majoritatea marcilor in Romania au probleme cu service-urile......
    10 1
  • AndreiRN
    Pacat ca a ajuns o firma falimentara.
    1 3
  • asta crezi tu....de fapt opel e in usoara crestere...uita-te pe vanzari...e in top 3 sau in primele 5 aproape pe fiecare segment . Este o marca cu o traditie de mare anvergura, mult peste vw sau alte marci concurente si nu va da faliment
    4 1
  • LA MULTI ANI ! OPEL4 LIFE
    3 2
  • Daca nu e falimentara, de ce nu-si onoreaza contractele incheiate. S C Autohaus Huber SRL,spre exemplu, ma minte de 87 de zile ca imi va sosi masina ba maine, ba poimaine, va e in Gyor, ba in Belgia, ba in drum spre Gyor. Daca vreti sa nu aveti masina, incheiati contract cu S C Autohaus Huber SRL
    1 1
  • mare ghinion pe capul nostru. cele mai proaste masini
    2 1
  • Giga Motors
    @wolf, ai inserat cea mai rezonabila atitudine ! Jos palaria ! @AndreiRN, eu te stimez sincer, uneori chiar ma surprinzi placut, dar, ca orice om, ai si tu o hiba: te blochezi uneori pe un anumit cliseu, ca de exemplu cand repeti ca Opel este pe tobogan......Nu, omule, GM vorbea serios cand a anuntat public ca va ridica standardele de calitate ale lui Opel in urmatorii 10 ani, si nu numai puterea sa materiala imensa pledeaza in favoarea acestei promisiuni, ci si vasta sa creativitate intelectuala dovedita fara drept de tagada vreme de peste un secol......Ehei, atunci cand VW si Auto Union de-abia puteau scoate niste hârburi mai de Doamne-ajuta, GM inmarmurea lumea cu niste concepte futuristice......Ma refer la anii '50, desigur. Cat despre prezenta Opel la noi, si in urmatoarea suta de ani vom avea parte de reusite de exceptie (cum ar fi Vectra B, noua Astra si Insignia), GM urmand sa fie corporatia auto cea mai putin afectata de cancerul globalizarii.......
    2 0
  • AndreiRN
    Pai ce o sa fie in 10 ani de acuma o sa vedem atunci.
    Dar acuma ne putem uita in urma si in prezent si Opel a ars $1 miliard pe an in ultimi 10 ani. Nu putem uita situatia reala prezdenta orbiti de planurile marete de viitor.
    @Wolf, a vinde masini multe nu inseamna ca esti si profitabil si tu trebuie sa inveti sa gandesti mai adanc. Daca te uiti atenti sunt destule firme care nu reusesc sa faca echilibru intre vanzari - productie - profit si apeleaza la Stat sa le mai dea o mana de ajutor pe motive politice.
    Cateodata Statul se supara si nu le da si ajung precum Volvo si Saab.
    Cateodata Statul le da si ajung precum VW, Renault, GM.
    A observa adevarul ajuta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru