Opel Astra va primi versiune 100% electrică în 2023

de Paul Cosma
Miercuri, 01.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat astăzi că noua generație Astra va beneficia de o versiune 100% electrică din 2023. Între timp, producătorul transmite că noul model are un preț de pornire de 22.465 de euro în Germania.

În iulie, Opel a lansat oficial noua generație Astra. Modelul de clasă compactă are un design nou, a crescut în dimensiuni și poate fi comandat inclusiv cu o motorizare plug-in hybrid în două versiuni de putere. 

Nemții au revenit astăzi cu informații suplimentare privind noul model ce este construit pe o platformă comună a grupului Stellantis, aceeași pe care se bazează și Peugeot 308. 

Potrivit informațiilor oficiale prezentate de CEO-ul Uwe Hochgeschurtz, Opel va introduce o versiune electrică pentru Astra începând din 2023. 

“Va fi pentru prima dată când vom oferi o versiune 100% electrică și una hibridă plug-in pentru același model. Sunt încrezător că atât Astra, cât și Astra-e vor atrage mulți clienți noi pentru brand, a declarat șeful Opel. 

Totodată, în comunicatul oficial se mai arată și că noua generație Opel Astra poate fi comandată din octombrie la prețul de 22.465 de euro pe piața din Gemania. 

Opel a vândut peste 15 milioane de exemplare Astra de la lansarea primei generații a modelului în 1991.

Comentarii (11)

  • mircea badea
    destul de ieftina fata de concurenta. la 12k e ok.

    dar de ce mai scot si varianta pe fum?

    cresterea in dimensiuni nu e ok! plus ca parca arata ca o dacie americana..
    2 17
  • Bade, costa douăzeci și două de mii. Adică 20 și 2. De mii . De euro
    Nu 12 mii
    15 0
  • Edikkk
    Între timp chinezii deja, acum în 2021, au început debarcarea în Europa, iar Tesla deja a trimis vaporul de maşini spre Europa.
    3 17
  • Seriff
    Cui pasa de chinezi? cine cumpara troacele lor? Legat de Tesla, este,a fost si va fi doar o fitza a bogatilor, nu intereseaza pe nimeni, cum tu Edikk nu o sa ai niciodata in viata asta bani de Tesla (mai ales de una noua) asa majoritatea nu o vor cumpara.
    12 8
  • @Seriff
    https://insideevs.com/news/521823/first-nio-es8-reached-norway/
    https://www.electrive.com/2021/08/13/byd-completes-first-tang-deliveries-in-norway/
    https://equalocean.com/news/2021063016412
    Chinezii vand in tara cu cea mai mare cerere, deci care are deja experienta cu electricele demultisor.
    Iti dai seama ca s-au facut niste studii inainte si nu puteau sa vanda la cocalarii romani.
    5 8
  • Edikkk
    Meai Sheriff

    https://youtu.be/JRPRQtkBVWM

    Maşină sport chinezească, electrică, care are şasiul aproape integral DIN FIBRĂ DE CARBON !

    nu doar un amărât de volan din fibră de carbon şi atât
    4 14
  • ca poloul tau, nu-i asa?
    9 3
  • Seriff
    Total neinteresant, boring, niste masini scumpe si inutile, faptul ca unii dau bani pe asa ceva nu inseamna ca sunt si bune, norvegienii cumpara fiindca la ei termicele sunt taxate grav, asta e viitorul, sa nu ai voie aia, sa nu ai voie cealalta, practic iti spun ei ce sa iti cumperi si ce nu, ce e bine pentru tine.
    Asta inseamna comunism, doar ca acum ii zice ''PROGRES'', ca na da bine la fraieri.
    18 5
  • Pretul de 22,4 keuro este pretul de pornire pt. versiunea termica in Germania , nu pt. cea electrica- care va fi disponibila din 2023. Ca sa fie clar, ca textul este usor confuz, mai ales daca citesti doar prima fraza.
    9 2
  • In 2015 cand iesea la vanzare precedentul model Opel Astra, acesta costa 15600 EUR varianta de baza.

    https://www.automarket.ro/stiri/cat-costa-noua-generatie-opel-astra-in-romania-de-la-15600-la-23100-de-67553.html

    Asadar, in doar 5-6 ani acest model s-a scumpit cu aproape 45%. Si sa nu credeti ca aceasta scumpire se datoreaza faptului ca au pus ei mai multe dotari pe ea din standard. Nu, aceasta scumpire se datoreaza faptului ca exista o inflatie uriasa la nivel mondial, sau poate asa pare, nu stiu. Dar este foarte straniu cum au explodat preturile masinilor in ultimii 2-3 ani. Si pare ca aici in Europa au exlodat odata cu aparitia lui Golf 8 iar celelalte marci au urmat trendul.

    Acum, revenind la electrice, daca masinile acestea conventionale se scumpesc atat de mult avand o tehnologie deja ajunsa la maturitate, ce va face sa credeti ca in viitor vor fi masini electrice la acelasi pret cu cele conventionale? Va spun eu, trendul de acum va fi doar de scumpiri.
    10 1
  • @Nelu : pretul de pornire in Romania va fi altul decat in Germania, sunt sigur de asta , adica mult mai mic. Intotdeauna au fost diferente mari, nu are rost sa intram iar in detaliile discutiei "de ce", dar unul din motive este echiparea "de baza" care de obicei este total diferita si care "acopera" parte din aceasta diferenta. Dar da, per total ai dreptate, preturile cresc vizibil. Acum cu greu poti gasi o compacta sub 20 keuro care sa aiba performante,calitate constructie, spatiu si dotari decente pt. 2021.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru