Opel Mokka va fi produs şi în Spania începând cu jumătatea lui 2014

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunţat că va produce modelul Mokka şi la fabrica sa din Zaragoza, Spania, începând cu jumătatea anului viitor. Decizia protejează 5.800 de locuri de muncă şi aduce o investiţie de 80 de milioane de dolari.

Esential 5800 de locuri de munca au salvat nemţii de la Opel prin introducerea lui Mokka în producţie la fabrica din Zaragoza, Spania.
Opel Mokka, SUV-ul de segment B al mărcii din Ruesselsheim, va fi produs şi în Spania începând cu jumătatea anului viitor. Decizia a fost confirmată oficial de reprezentanţii Opel în cursul zilei de astăzi, la aproape o lună de la zvonurile citate de nemţii de la Handelsblatt. În primă fază, producţia din Spania va fi realizată cu ajutorul kit-urilor CKD (desfăcute complet), dar spaniolii vor produce, treptat, componentele necesare pentru Mokka fără ajutorul colegilor lor din Coreea de Sud.

Fabrica Opel din Zaragoza produce în prezent modelele Corsa şi Meriva. Experţii din industrie estimează că Opel va putea să-şi reducă pierderile prin ocuparea capacităţii libere de la această uzină cu ajutorul unui model care să se vândă bine, iar Mokka era candidatul perfect pentru această poziţie.

"Cererea enormă pentru Mokka subliniază atractivitatea vehiculelor noastre, adaugă un impuls ofensivei noastre de produs și protejează locuri de muncă în Europa.

Decizia va ajuta sub utilizarea capacităţii de producție disponibile în Europa și, prin urmare, este o veste bună pentru întreaga organizație", a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel.

Fratele de platformă al lui Opel Mokka, Chevrolet Trax, nu va fi produs în Europa în viitorul apropiat, spun purtătorii de cuvânt ai mărcii în urma discuţiilor cu reprezentanţii Automotive News. Cei de la Opel evaluează mai multe modele a căror producţie o pot muta pe piaţa din Europa, fiind vizat SUV-ul Antara, în timp ce lui Agila i se pregăteşte un succesor.

Comentarii (6)

  • frumoasa buburuza...mi se pare mai frumoasa decat juke desi nu cred ca este la fel de bine vanduta momentan...
    10 15
  • Drivetest
    Da, testat, studiat, analizat. Ce probleme am eu cu Moka:

    -diesel 1.7 CDTI zgomotos
    -lipsa de putere a motorului 1.4 Turbo
    -o singura motorizare diesel
    -manevrabilitate (4.30 m in lungime)
    -indisponibil cu jante 17 toli
    -nu-i disponibila o bancheta culisanta
    -spatii de depozitare mici
    7 0
  • Pasagerul fata are cumva airbag?
    Observ ca in locul obisnuit se afla un spatiu de depozitare!
    Este interesant ca se aseamana cu BMW X5 ce are un capac al portbagajului (nu ii pot spune capota) impartit in doua si care se deschid in sens invers (stil provenit tot de la Opel cu Meriva 2 si alte "navete" de nnn.nnn.nnn Euro), dar nu prea sigur!
    0 0
  • @lorinczi.thomas
    Din cate stiu Opel Mokka n-are hayon cu dubla deschidere. Oricum
    Nu numai X5 are asemenea deschidere a portbagajului...e destul de comun in lumea auto...mitsubishi outlander, renault koleos si alte marci de volum au si ele asa ceva...nu trebuie sa dai nnn.nnn.nnn Euro.
    1 0
  • @@lorinczi.thomas
    Scuze ca te-am bagat in ceata:
    Vorbeam de compartimentele duble din fata pasagerului si asta ma duce la intrebarea: Pasagerul are vreun airbag frontal?
    0 0
  • Silviu
    Oribila !!!!!!!!!!!! Arata ca un cos nesters! Scarbos !!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru