Opel Monza, conceptul care prezintă viitorul mărcii germane

de Sebastian Toma
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a prezentat primele imagini ale conceptului Monza, care va fi expus la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul prefigurează design-ul viitoarelor modele din Russelsheim.

Acest autovehicul reprezintă un studiu ce va avea un impact pe termen lung asupra următoarei generaţii de modele Opel.

Dr. Karl-Thomas Neumann
CEO-ul Opel
Opel Monza este noul concept al mărcii din Russelsheim, programat să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul prezintă viitorul limbaj de design al nemţilor şi reprezintă o evoluţie a filozofiei folosite până acum de marca germană. Cuvintele cheie ale noii filozofii sunt măiestria sculpturală şi precizia germană, cu contururi care evocă atletism şi supleţe. Nemţii au fost zgârciţi în materie de informaţii despre noul lor concept, evitând să prezinte imagini ale interiorului sau să dezvăluie specificaţiile trenului său de propulsie.

Printre trăsăturile deosebite ale noului concept Opel se numără pliul specific al capotei, care are un aspect tridimensional pronunţat, bara cromată a grilei radiatorului care include logo-ul Opel. Modelul se mândreşte şi cu două "lame" amplasate sub blocurile optice, care sporesc aspectul sportiv al lui Monza Concept.

Tot sub blocurile optice, remarcăm un set de fante de aerisire de dimensiuni generoase. Acestea încadrează grila faţă proeminentă, o trăsătură care aminteşte de vechiul Opel Speedster.

"Încă nu vă pot oferi detalii despre cum designul interior al modelului Monza Concept şi, în special, tehnologiile sale inovatoare vor schimba experienţa de conducere. Vă garantez că, din orice punct ar fi privit, designul inovator al caroseriei şi proporţiile perfecte vor întoarce capete. Dar aceasta reprezintă doar expresia vizuală a conţinutului extraordinar pe care îl veţi descoperi sub caroserie.", declară Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel.

Urmareste Automarket
Monza Concept aduce un omagiu modelului Monza Coupe, produs între 1978 şi 1986.
La vremea sa, Coupe-ul Monza îmbina eleganţa şi dinamismul cu soluţii inteligente şi funcţionale dedicate şoferilor şi pasagerilor. La vremea respectivă, Monza Coupe era primul automobil de pe piaţă cu afişaj digital pe planşa de bord. Conceptul Monza duce această idee mai departe, introducând în interior elemente de infotainment cu afişaj tactil de dimensiuni mari, alături de numeroase posibilităţi de conectare prin reţele sociale.

Via Opel

Comentarii (12)

  • Foarte bine, sa faca in sfarsit si un Coupe adevarat.
    Ma bucur ca in ultima vreme constructorii vin masini frumoase. Cu cat mai multe cu atat mai bine.
    P.S. Poate pe viitor vom auzi ceva si de Calibra...
    20 0
  • Scrooge
    Opel Calibra era varianta cupe a lui Opel Vectra, o solutie de caroserie foarte frumoasa vanduta de Opel la inceputul anilor 90, ani in care Opel era mai bine cotat decat in momentul de fata (mai ales ca a suportat si dificultatile financiare ale lui GM), ani in care "jepul" nu era la putere, ani in care nu erau atatea variante de caroserie la o marca asa cum sunt acum, ani in care acel tip design nu-l vedeai decat la producatorii de masini sport sau razlet pe la japonezi: Toyota Cellica, Honda Prelude, Nissan 3000ZX .

    In special datorita amalgamului de modele prezent acum pe piata nu cred ca vom vedea Calibra prea curand (vezi si esecul Lagunei Coupe), tinerii cu bani putini nu-si permit o masina noua, cei bogati merg spre premium, iar clasa medie familista poate regasi usor ideea de Coupe intr-un Passat CC. Pana la urma poate fi o solutie resuscitarea numelui pe o berlina-copue gen CC, dar nu va mai avea nimic din farmecul de odinioara.
    19 1
  • sunt de acord, dar opel prin insignia , mai ales facelift 2013 , cel putin la design mi se pare clar peste passat cc in ceea ce priveste ideea de coupe cu 4 usi. Arata mult mai bine Insignia, cel putin din punctul meu de vedere . In ceea ce proveste un viitor Calibra eu trag sperante din doua motive :Opel are la dispozitie conceptul GTC din 2007 care parea un Calibra Concept pe care il poate materializa si ma mai face sa sper numele noului cabriolet CAscada. Coincidenta sau nu, primele doua literel incep ca si la CAlibra cu CA.Poate asta e un semn ca varianta coupe (daca va exista) a lui Cascada va fi noul Calibra :)
    13 4
  • Daca ma intrebi pe mine conteaza foarte mult ce succes va avea Cascada, ca sa forteze (sau nu) intrarea pe piata cu un coupe mare pe platforma Insigniei.
    Piata este destul de selectiva pentru dimensiunea asta. Insa daca privesti numai din perspectiva gamei de modele Opel atunci un astfel de coupe mare cu un design reusit si capabilitati dinemice bune si-ar gasi un loc bine delimitat, necanibalizand nimic.
    Daca le merge cu atitudinea asta pe care o au cu Cascada atunci ar putea sa dea lovitura in segment.

    Totusi, sunt de parere ca chiar si in aceste conditii nu este eficient dpdv cost deoarece acest segment are mari probleme.
    Cred ca pentru a avea succes Opel are nevoie de gama de SUV-uri, de la mici la mari, coupe, ne-coupe, etc. si zic asta desi nu sunt de-acord cu SUV-urile in general.
    10 1
  • acum mai mult ca niciodata avem nevoie de cat mai multe coupe-uri(in 3 volume)
    opel a facut prostia sa nu mai continue cu o a 2-a generatie a Calibrei.
    chiar daca a existat Astra Coupe Bertone.........fostul Calibra a fost mult mai apreciat
    11 1
  • opel ar face bine sa faca masini mai usoare, toata gama e cu 100-200 kg mai grea decat concurenta . Izolarea fonica de asemenea e sub oferta pietei.
    13 4
  • BaditzaEx
    Bravo Opel !!!, imi doresc sa vad cat mai multe Coupe-uri ( REALE nu, nu stiu ce sedan-uri ''coupe-uri'' CLA, CC... ) si nu din game Premium
    astfel poate vom vedea un nou Renault Laguna Coupe ( pt a-l vitaliza, cu toate ca mie unul mi s-a parut de cand a aparut, a fi o masina revolutionara incepand de la design ), PSA sunt cam pe marginea prapastiei si nu prea cred, ca vor scoate ceva din prototipurile anuntate cu mai ceva in urma ... ce a mai ramas Opel si Renault ( Eclipse de la Mitsubishi... existase odata dar nu pt p-ta EU )
    9 1
  • cel cu parerea
    Nu stiu cum vi se pare voua dar calibra ii da clase la design, eu astept un logan coupe..ar face praf opelul asta .
    2 10
  • Cand am vazut filmuletul de pe youtube m-a apucat nostalgia dupa prima masina "non-Dacia" pe care a a avut-o tatal meu in 1995: Ascona B. Un tanc de masina, iti dadea senzatia de masina indestructibila, o tabla zdravana pe ea si faptul ca nu a schimbat decat un set de bucse si unul de pivoti in cei aproape 10 ani in care a avut-o. O masina care la care tatal meu a tinut foarte mult si care l-a facut sa fie acum la al treilea Opel si nu isi doreste nici o alta marca.
    Mereu mi-au placut Opel-urile anilor '80-'90. Senator, Ascona, Vectra, Calibra, Frontera, Astra F GSI... niste frumuseti. Parca Opel incearca sa ramana tot undeva sus, la nivelul aprecierilor din acele vremuri. Insa uneori mi se pare ca stralucirea a cam disparut.
    10 1
  • inexorabil
    Lau, nimic mai adevarat! Eu am criticat vehement Opel in ultima vreme, ba chiar l-am vrut afara din conglomerat sau inchis, dar invinsese doar glasul ratiunii, nu si al inimii! Da, Opel trebuie sa se intoarca in mrejele premium! De fapt, n-are de ales. Ca nu va mai reusi bijuteriile pe care le-ai insirat tu, asta-i alta mancare de peste. Trecutul nu poate fi reprodus......Logic ca nu. Dar trag nadejde ca viitorul sa ne aminteasca macar vag de realizarile memorabile de altadata......Insa fara "incrucisari genetice" cu PSA. Alo, RC, se aude???
    PS: Stii cum arata un Opel Astra OPC de aproape sau chiar din interior? Fierbinte! Iar jentile alea......fac toti banii! GM, GM, GM......Cum te joci tu cu nervii mei. Rau cu tine, dar mai rau fara tine......
    6 3
  • Până scot viitoarele modele aproape gata cu petrolul. ,,Matiz-urile,, electrice ne asteapta !
    2 4
  • In Auto Bild apare si o a treia fotografie care seamana destul de mult cu un soi de viitoare Insignie Coupe...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru