Opel: "Nu vom mai realiza o versiune electrică a lui Adam"

de Mircea Meșter
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Adam nu va avea o versiune electrică din cauza costurilor legate de dezvoltarea şi producţia unui model electric. "Nu putem obliga clienţii să plătească atât", spune inginerul-şef al proiectului Adam.

Opel a anunţat că noul Adam, modelul de segment A pe care producătorul german l-a lansat oficial în luna septembrie la Salonul Auto de la Paris, nu va avea plănuita versiune electrică despre care oficialii mărcii discutau încă de la evenimentul parizian. Motivul oficial: un Opel Adam electric ar implica prea multe resurse, ar fi prea scump şi nu ar avea logică din punct de vedere financiar.

"A fost o decizie legată de business. Nu putem să le cerem clienţilor preţul pe care îl plătim noi în zona dezvoltării şi constririi acestei maşini. Dacă privim la tehnologia disponibilă astăzi în acest domeniu, vedem că ea este foarte scumpă. Ajungi la un anumit preţ al maşinii, iar clienţii nu vor mai fi intersaţi de aceasta", spune Dieter Metz, inginerul-şef al proiectului Adam, citat de Automotive News.

Vă reamintim faptul că Opel Adam va fi lansat în Europa la începutul anului 2013, motoare disponibile pe modelul german fiind exclusiv pe benzină: 1.2 şi 1.4 litri.

Ulterior, Opel va monta sub capota noului său model de oraş un motor 100% care va face parte din linia downsizing: 1.0 turbo.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (4)

  • Eeeeeeeeeeeeee , dar si dac-ati putea!!!!
    3 4
  • 1.0 turbo......Stramosilor care ati fondat si ati conferit glorie lui GM, treziti-va din morti si beliti bine ochii acilea: 1.0 ! Nu mai merge asa, trebuie sa-mi depun CV-ul pentru functia de CEO al GM :D Glumesc, desigur, dar, daca, prin absurd, as deveni liderul concernului, inca de la prima sedinta a Comitetului Executiv le-as pune in vedere membrilor, fara menajamente: "Pa downsizing, pa Buick by Opel, pa Diesel via Fiat, pa imbarligatura cu PSA ! "......"Vai, dar noi vrem sa reducem cheltuielile !" / "Las' c-o rezolvam pe loc ! Vreau imediat balanta de venituri si cheltuieli si fisele de salarizare ! Ia uite cu ce placinte va lingeati pe bot: prime, bonusuri, diurne...Pa si cu astea ! Salarii reduse cu 50% pentru toata elita din sediul central si pentru directorii si managerii care conduc marcile din portofoliu, numai cercetatorii, inginerii, designerii si muncitorii nu vor fi amendati, cu conditia sa obtina calificative de la acceptabil la exceptional la evaluarea profesionala care, de acum inainte, va fi des exersata, in functie strict de care vor fi platiti ! N-o sa moara nimeni de foame la propriu, nu dramatizati. Adio concedii platite pentru toata lumea ! Inclusiv eu voi fi vizat de masurile mele restrictive. Sa operam si ciuntiri de efectiv: v-ati bagat rubedeniile si amicii prin toate departamentele, nefiind decat prea putini calificati sau trebuinciosi, valea si cu ei ! Votati schimbarea adevarata si astfel vom face rost de bani......pentru investitiile care trebuie si pentru angajarea de oameni noi, tineri, dinamici, integri, neinfluentabili, specialisti, cu spirit de initiativa, prolifici si mai ales dedicati cauzei corporatiei, nu pentru sufletele noastre !!! Nu-mi pasa de si ce anume ne impun ele ! va fi interzis cu desavarsire aici chiar si ca simpla pronuntie ! Mai bine ne intindem pe podea si crapam efectiv de foame decat sa solicitam macar un dolar de la guvern......Eu vreau sa-mi desfasor si sa-mi dezvolt propria mea strategie de performanta ! Nu ma intereseaza daca voi fi popular sau contestat, simpatic sau antipatic, adulat sau hulit sau pur si simplu tratat cu indiferenta. Eu normalitatea o vad doar in acest mod. Cine nu este de acord cu viziunile si cerintele mele, la revedere si cale batuta, iar cine este si va dori sa colaboram fructuos pana la capat, musai pentru beneficiul si imaginea entitatii juridice pe care o vom sluji cu credinta, se va bucura de toate privilegiile cuvenite, atat la palier socioprofesional, cat si de ordin personal ! ".
    Mmm, am stofa de manager au ba? :))
    5 12
  • Mi-au disparut din text doua expresii, nu stiu de ce - dupa "Nu-mi pasa de" era scris "vremurile in care traim",iar inainte de "va fi interzis" era scris "Ajutorul de la stat".
    2 9
  • Da, da, stiu, nu sunt "pe subiect", jap si jap ! palmute rosii la taticu', dar eu tot asa as proceda, cum am aratat mai sus. Sau i-as incredinta pe "coledzi" ca "Se pot termina resursele globale de petrol in 2050, foarte bine, asa a fost just profetit in ritmul actual si excesiv de exploatare, dar, chiar si in aceasta eventualitate sumbra, noi pe 'electrice' tot n-as vrea s-o dam, ci sa ne concentram pe biocarburanti, ca vorba aia, grau, porumb si rapita sa tot cultivi. Bioetanolul si mai ales Biodiesel-ul sunt vascoase si cu putere mai mica de ardere, sa vezi filtre infundate si conducte colmatate, asta e, avantaje si dezavantaje, dar sa-mi bag eu masina in priza de parca ar fi aparat de ras, no way, my friends !"......Acum sunt pe subiect au ba? :D
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru