Opel pregătește o versiune electrică a lui Karl, cel mai nou model de oraș din gama proprie

de Mircea Meșter
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Karl, modelul de segment mini pe care Opel îl va lansa în acest an, va avea o versiune full-electrică dedicată celor care vor să scape de emisii și de benzinării. Autonomia propusă de Karl EV va fi de circa 150 de kilometri.

Refresh-ul recent al gamei de motoare diesel și pe benzină în sânul mărcii Opel va fi dublat în anii următori de o incursiune reală în zona autovehiculelor electrice. Conform unor surse citate de revista germană Autobild și preluate de Automotive News, lansarea unui model 100% electric care va înlocui actualul Ampera va fi dublată de prezentarea unei versiuni electrice a viitorului Karl, model de oraș care va fi lansat oficial în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Karl (prezentare oficială) este cel mai nou model pe care Opel îl pregătește pentru 2015. Poziționat în gamă sub noua generație Corsa, noul Karl îl va înlocui practic pe Agila și va reprezenta o alternativă mai practică la Adam, modelul urban pe care Opel l-a lansat pe piață în 2013. Karl va fi disponibil în showroom-urile Opel în cursul verii anului 2015 și va dispune de o gamă inițială de motoare care va include noile unități turbo pe care Opel le-a prezentat în premieră pe noul Corsa. 

Versiunea electrică a lui Karl va pune la dispoziția clienților baterii a căror autonomie va ajunge la circa 150 de kilometri.

Conform primelor informații, modelul cu emisii zero va prelua designul versiunii pe benzină, dar va adăuga o serie de îmbunătățiri aerodinamice care vor avea rolul de a coborî rezistența la înaintare a lui Karl EV.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru