Orașul New York va permite testarea mașinilor autonome

de Tiberiu Safta
Marti, 02.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria orașului New York City din Statele Unite a anunțat că va permite testele cu mașini autonome pe drumurile publice. Una dintre condiții este ca acestea să aibă în permanență un șofer la volan pentru a evita potențiale incidente.

Mașinile autonome au început să fie testate intens în mai multe părți din Statele Unite, în special în statele din vestul țării, cum ar fi California și Nevada. Asemenea mașini sunt prezente pe șosele sub forma unor taxiuri autonome în orașe mari precum Los Angeles sau Las Vegas.

Acum, astfel de mașini care se conduc singure vor putea fi testate și pe coasta de est a Statelor Unite. Mai exact, primăria orașului New York City a anunțat că va permite testarea acestor mașini pe drumurile publice din marea metropolă americană. Există, totuși, câteva condiții de îndeplinit înainte ca testele să poată fi derulate.

În primul rând, toate mașinile autonome care vor fi testate vor trebui să aibă obligatoriu un șofer la volan pentru a evita potențiale incidente rutiere. De asemenea, mărcile care vor să testeze aceste mașini trebuie să aibă experiență cu acestea în alte orașe și vor trebui să trimită primăriei informații importante de la testele anterioare.

Acestea includ inclusiv informații despre accidente care au avut loc în timpul testelor.

Companiile vor trebui să obțină și un permis întocmit de Departamentul de Autovehicule al statului New York. Detalii despre șoferii care vor supraveghea mișcările mașinilor vor trebui să fie, de asemenea, distribuite. Aceste detalii includ informații despre modul în care au fost angajați și instruiți. Mai mult, șoferii nu vor avea voie să rămână la volan mai mult de două ore fără pauze. La final, firmele care testează aceste mașini vor fi obligate să ofere informații importante despre aceste teste, care vor fi disponibile prin portalul Open Data al orașului.

În ciuda regulamentului strict, unii oficiali americani sunt de părere că mașinile autonome nu se vor putea descurca în aglomerația orașului New York City. “Asemenea teste nu au fost nici măcar completate în alte locuri din țară”, a declarat John Liu, senator și membru al Comitetului de Transporturi.

Cu toate acestea, Eric Adams, primarul orașului New York City, este ceva mai optimist: „Această tehnologie va fi prezentă fie că ne place sau nu, așa că ne vom asigura că vom face totul bine.

Dacă reușim să facem asta, atunci străzile noastre vor fi mai sigure”, a declarat acesta.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Cătălin
    Orașul New York...
    0 1
  • Iar bat unii martoaga lesinata a condusului autonom? Mai sunt inca niste miliarde de spart pe o himera? N-au fugit toate pe IA si Nvidia? Curios.
    3 4
  • George Simion
    de ce nu in bucuresti? direct cu primarii si parlamentarii, sa-i plimbe non-stop.

    presimt ca vor apela masinutele disperate la Bard etc pt ajutor cand au pasagerE.
    2 0
  • Da, clar vor fi mai sigure… nu criminalitatea este problema in NY din SUA, nu-i că pe multe străzi nu ai ce căuta după anumite ore … ci mașinile bată-le vina care fac doar dandanale.. alea cu șofer, of course.
    Cel mai probabil nu o să vedem condus autonom (în procent relevant) în următorii 10 ani, deci “străzile mai așteaptă” să fie sigure.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru