Panasonic și-a vândut toate acțiunile Tesla pentru 3.6 miliarde de dolari

de Paul Cosma
Vineri, 25.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Panasonic a anunțat vânzarea întregului pachet de acțiuni deținut la Tesla în schimbul a 3.6 miliarde de dolari. Compania japoneză susține că are nevoie de bani pentru investiții, iar această tranzacție nu va afecta parteneriatul cu producătorul de mașini electrice.

La sfârșitul lui 2020, Panasonic anunța că analizează ideea construcției unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Norvegia. Japonezii spuneau atunci că principalul lor client ar putea să fie viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin. 

Panasonic este deja partener și furnizor al producătorului american, investind 100 de milioane de dolari într-o nouă linie de producție a bateriilor pentru mașini electrice în cadrul uzinei Tesla Gigafactory din Nevada. 

În acest context, Panasonic a făcut un anunț oarecum surprinzător privind vânzarea tuturor acțiunilor pe care le deținea la Tesla. Un purtător de cuvânt a spus că tranzacția a adus companiei japoneze suma de 3.6 miliarde de dolari. 

Banii ar urma să fie folosiți de Panasonic pentru investiții și diversificarea portofoliului. 

Japonezii au subliniat că vânzarea acțiunilor nu va afecta parteneriatul cu Tesla și că tranzacția a fost făcută în conformitate cu strategia acționariatului. 

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Tesla nu au jucat deloc fair play, dar aşa e-n tenis

    Procesul de "divorţ" fiind de aşteptat.

    În apărarea ei, Tesla are o situaţie similară Apple vs Intel, unde Apple renunţa la partenerul Intel pentru procesoare, Apple făcându-şi procesoare in house, tocmai pentru că Intel nu progresau şi nu satisfăceau cererea Apple care era pusă faţă în faţă cu concurenţa.

    Succes celor de la Panasonic, dar lupii tineri gen Quantum Scope... o să le fie greu
    4 8
  • Wired - "QuantumScape and VW aren’t the only companies in the solid-state battery game, of course. Toyota is also developing a solid-state cell, which company officials planned to unveil at the Tokyo Olympics this year before it was postponed due to the pandemic. Like VW, Toyota plans to have its solid-state batteries on the road by 2025. But earlier this year, Keiji Kaita, vice president of Toyota’s powertrain division, told the industry publication Automotive News that the company still needed to improve the battery’s limited life span. Toyota representatives did not return WIRED’s request for comment."

    Ghici cu cine dezvolta Toyota tehnologia solid state...?
    6 2
  • Edikkk
    nu ştiu sincer, cu Panasonic?

    Toyota poate ar avea o şansă cu solid state hidrogen.

    Da, nu solid state battery ci hydrogen.

    Dar vom vedea.

    https://youtu.be/06AhaQXhuwQ
    1 7
  • Ai putea spune doar ca sunt aceeași companie:

    https://global.toyota/en/newsroom/corporate/31477926.html
    2 1
  • Edikkk
    Joint venture înseamnă cam ce... înseamnă...

    O altă firmă separată în care două firme... join... a... venture... ca să facă bani împreună

    Sunt în relaţii bune, dar nu fuzionează (sau nu încă)
    2 9
  • Edikkk
    Iar urangutanii care votează negativ, care habar nu au ce votează.

    Dacă nu ştiţi ce e un join venture nu mai puneţi mâna pe vot. Mi-ar fi ruşine în locul vostru.
    2 6
  • Vanzarea actiunilor Tesla de catre Panasonic poate insemna ca evolutia prognozata va fi in jos, in scadere. Panasonic marcheaza profitul din investitie (sunt curios cu cat le-au 'cumparat'/procurat) si noi putem urmari cum vor evolua aceste actiuni in urmatoarele luni si in urmatorii ani avand acest indiciu de la un (fost) actionar important.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru