Panasonic vrea să producă baterii pentru mașini electrice în Norvegia: principalul client ar urma să fie fabrica Tesla din Germania

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 18.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Panasonic a anunțat că analizează ideea construcției unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Norvegia. Japonezii spun că principalul lor client ar putea să fie viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin.

Panasonic a semnat un Memorandum de Înțelegere cu două companii norvegiene în vederea unui “parteneriat strategic care să exploreze posibilitățile de a crea un business competitiv în domeniul producției europene de baterii.”

Documentele oficiale arată că Panasonic, Equinor și Hydro vor să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice pe pământ norvegian folosind “tehnologia Panasonic”.

Cele trei companii anunță că vor efectua o cercetare de piață, ale cărei rezultate vor fi prezentate până la jumătatea anului viitor.

Reprezentanții Panasonic consideră că principalul client – în cazul în care proiectul se va concretiza – ar putea să fie Tesla, care construiește o fabrică de mașini electrice lângă Berlin.

Panasonic este deja partener și furnizor al producătorului american, investind 100 de milioane de dolari într-o nouă linie de producție a bateriilor pentru mașini electrice în cadrul uzinei Tesla Gigafactory din Nevada.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Dar de ce ne fâstâcim ca fata mare? S-o recunoaştem exact pe mirişte: civilizaţia iudeo-creştină nu prea mai este în stare de NIMIC, astfel că (atot)mesianismul cică nu ne poate veni decât din zări mongoloide – în general, asiatice. Şi este vizat, într-adevăr, “exportul de bunăstare” (aferim, @PMC!) către acea parte de Glob.

    Nu, nu cădeţi în capcana insidioasă de a vă închipui că viaţa (cel puţin a ultimelor decenii) pur şi simplu se confundă cu mingea de ping-pong jucată frenetic între paletele DETERMINISM şi HAZARD. Nu, pentru că niciun proces politic, economic, social sau cultural nu decurge dintr-un impuls “natural” (adică auto-existenţial), independent de Logos, de Demiurg. Numai că nu “forţele supranaturale” intervin de fapt, ci noi singuri am declanşat comanda fatală (de autodistrugere). Ghidaţi de cineva (invariabil) rău-intenţionat, ce-i drept, dar nu fiindcă ar avea o putere covârşitoare asupra psihicului nostru (nici nu i s-ar îngădui de Sus!), ci fiindcă noi am întrebuinţat eronat, prost, instrumentul fundamental numit VOINŢĂ. Precum se subliniază la predică/spovedanie, el doar te îndeamnă – decizia şi, în definitiv, fapta (sau, dimpotrivă, lipsa ei, atunci când s-ar cuveni să se împlinească) îţi aparţin 100 % !!! Aşijderea Răspunderea…
    Păi de! – la naştere nu ne avertizează nimeni că nepreţuitul liber arbitru este menit să ia permanent forma unei grenade cu cui de siguranţă foarte instabil…
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru