Parada cifrelor: România ar trebui să aibă încă 95 de kilometri de autostradă în 2016, cei mai mulţi pe traseul Sibiu - Nădlac

de Daniel Popescu
Luni, 25.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România şi-a planificat inaugurarea a 95 de kilometri de autostradă în 2016. Deloc surprinzător, cei mai mulţi sunt de pe traseul Sibiu - Nădlac.

Esential 95 este numărul kilometrilor de autostrada care ar trebui inauguraţi în 2016
După un 2015 mai degrabă dezastruos pentru autostrăzi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a construit un buget asemănător şi mizează în anul 2016 pe inaugurarea unor loturi importante de pe ruta Sibiu - Nădlac.

Astfel, autorităţile speră ca până la finalul acestui an să fie capabile să inaugureze 6 loturi de autostradă cu o lungime totală de 95 de kilometri:

▶ Sebeş - Turda, lotul 3 - 12.4 km;
▶ Sebeş - Turda, lotul 4 - 16.3 km;
▶ Lugoj - Deva, lotul 3 - 21.14 km;
▶ Lugoj - Deva, lotul 2 parţial - 15 km;
▶ Lugoj - Deva, lotul 4 parţial - 22.13 km;
▶ Gilău-Nădăşelu - 8.7 km.

De asemenea, autorităţile lucrează şi la redeschiderea circulaţiei pe lotul 3 Sălişte-Cunţa din cadrul auostrazii orăştie - Sibiu, care a fost închis în luna septembrie în urma unor infiltraţii de apă.

Pe de altă parte, CNADNR a nominalizaţi alţi 467 km de autostrada în diverse stadii de execuţie, de la lansări de licitaţii până la studii de fezabilitate şi lucrări.

Din această categorie nu lipsesc cei 3 kilometri de autostrada pentru Bucureşti - Ploieşti care ar trebui finalizaţi în 2017 sau centura de Sud a Bucureştiului, dar şi autostrada Craiova - Piteşti în lungime de 121 km, în timp ce restul proiectelor există deocamdată doar pe hârtie. Bugetul total pentru acest an este de 4.23 miliarde de lei, dintre care 1.73 miliarde de lei sunt alocate doar pentru autostrăzi.

Via Mediafax

Comentarii (3)

  • problema este veche , se fura mult cu altele decat constructia . niciun guvern nu v-a construi sute de km. anual pentru ca nu are interes . iar cele construite sunt un rau care anuleaza orice facilitate de circulatie . toti care au circulat in lume spun ca autostrazile sunt mod de viata la noi mod de moarte . in primul rand nu exista nicio facilitate , niciun serviciu , multi spun si statul concretizeaza ca nu se platesc taxe !!! in afara nu exista taxe ca la noi , vrei sa mergi pe autostrada platesti , vrei sa mergi pe nationale ei rogvineta , urci pe platrforma cf platesti , la noi platesti de toate , inclusiv in carburanti si nu beneficiezi de nimic in cel mai bun caz de o cruce pe marginea drumului . ce vor construi anul acesta ??? poate ca si ponta si sova impreuna cu rus , promisiuni . cand te apuci construiesti , angajezi muncitori si ai termene !!! noi nu prea avem nimic , chiar si pofta de munca . vor trece ani , numai daca vor veni comisii de la ue sa stea pe capul nostru si atunci poate !!! poate ne vom misca mai repede si bine . SUNTEM PUTORI SI MAI ALES HOTI ( pestele de la cap se impute ) .
    3 1
  • stefan
    ce frumos ar fi sa intram in tara pe autostrada pina in sibiu macarrr
    vis frumos
    1 0
  • Poate au numai in plan si acolo o sa si ramana mai mult de jumatate din autostrada!Parca vad ca se termina si 2016 si noi suntem in minus cu mai mult de jumatate de km de autostrada
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru