Parteneriat cu NASA: Uber vrea să dezvolte uberAIR, serviciul cu mașini aeriene urbane, fără pilot

de Petre Barac
Miercuri, 08.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber vrea să dezvolte uberAIR, un serviciu cu mașini aeriene urbane, fără pilot, în parteneriat cu NASA.

Uber a anunțat semnarea unui acord de colaborare cu NASA pentru a dezvolta împreună Sisteme Aeriene fără Pilot (Unmanned Aerial Systems - UAS) și tehnologie pentru Managementul Traficului fără Pilot (Unmanned Traffic Management - UTM).

Aceste sisteme vor permite manevrarea în siguranță la altitudini mici, în mediul urban, a unor vehicule aeriene fără pilot. Uber își propune să înceapă testarea uberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. 

“Acest Acord de Spațiu deschide drumul unor viitoare colaborări între Uber și NASA pentru dezvoltarea următoarei generații de tehnologie aerospațială. uberAIR va efectua zilnic mult mai multe zboruri deasupra orașelor decât a efectuat până în prezent. Experiența Uber în ceea ce privește ingineria software și experiența în domeniul aerian de zeci de ani a NASA reprezintă un pas în față foarte important pentru uberELEVATE” a declarat Jeff Holden, Chief Product Officer al companiei Uber.

UberELEVATE este programul Uber de cercetare si dezvoltare de tehnologie în domeniul transportului aerian.

Via Uber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru