Parteneriatul începe să dea roade: Toyota și Mazda înființează o companie care va produce mașini electrice

de Petre Barac, Foto: Toyota
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Mazda au anunțat înființarea unei noi companii care va avea ca obiect de activitate producția mașinilor electrice.

Colaborarea dintre Toyota și Mazda începe să prindă contur. În august, cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Acum, Toyota și Mazda înființează un joint venture, denumit EV Common Architecture Spirit, cu scopul producerii de mașini electrice și de a concura cu ceilalți rivali din industrie pe această nouă piață extrem de atractivă.

Noua companie va dezvolta mai multe modele electrice, printre care mașini de oraș și SUV-uri. Toyota deține 90% din firmă, în timp ce Mazda și Denso Corp, cel mai mare furnizor Toyota au o cotă de 5% fiecare.

Înțelegerea dintre cele două companii japoneze mai prevedea dezvoltarea tehnologiilor de siguranță și construirea unei fabrici în SUA.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Cotele Mazda și Denso sunt aproape neglijabile. Parcă ar sta pe lângă masa celor de la Toyota, primind oase goale și firimituri!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru