Pe lângă mașina autonomă, Google promite și roboți care imită perfect mobilitatea umană (VIDEO)

de Bogdan Mirică
Miercuri, 19.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google și subsidiarul său Boston Dynamics au reușit să dezvolte o generație de roboți care imită perfect mobilitatea umană sau pe cea a animalelor.

Știm deja că Google este foarte aproape de a lansa prima mașină autonomă din lume în producție de serie. Dincolo de acest domeniu în care progresele sunt evidente, Google își concentrează atenția și asupra noilor tehnologii care au ca obiect de studiu roboții.

Cu ajutorul Boston Dynamics, o companie pe care gigantul informatic a cumpărat-o deja de ceva vreme, Google a făcut progrese impresionante în ceea ce privește capacitatea motrică a roboților. O serie de clipuri video publicate recent arată că Boston Dynamics a reușit să creeze mai mulți roboți, cu două sau patru picioare, capabili să imite foarte bine mersul uman sau pe cel al unui animal.

Robotul pe două picioare este capabil chiar de o demonstrație în pădure, acolo unde se descurcă admirabil în teren accidentat, ocolind obstacolele. În laborator, același robot reușește să parcurgă un traseu cu bolovani.

Urmareste Automarket
Unul dintre roboții cu patru picioare, botezat Spot, imită mobilitatea unui câine.
Stabilitatea acestuia este impresionantă, chiar și atunci când este împins. Printre abilitățile sale se numără alergarea, parcurgerea unui traseu accidentat și chiar urcarea.

Noile progrese în domeniul roboticii sunt făcute publice la numai trei luni de când MIT, o altă companie din domeniu, dezvăluia Cheetah un robot cu patru picioare capabil să sară singur peste obstacole.

Faceţi cunoştinţă cu Cheetah, primul robot care sare peste obstacole fără a avea nevoie de sprijin

Comentarii (1)

  • erasmus
    ...eu nu vad bine deloc treaba asta cu roboti si....ma rog condus autonom (...si n-are legatura cu...stiu...''terminator'').recomand filmul EYE EAGLE
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru