Pentru prima oară în peste 15 ani, Volkswagen Group se așteaptă la pierderi într-un sfert de an

de Sebastian Toma, Foto: Reuters/Publico.es
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen se pregătește să anunțe prima sa pierdere într-un sfert de an din ultimii 15 ani, titrează Bloomberg citând mai mulți analiști din industria auto.

CRIZA VOLKSWAGEN: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

După ani de creșteri, Grupul Volkswagen ar putea anunța prima sa pierdere pe sfert de an, anunță cei de la Bloomberg. Deși informația n-a fost confirmată încă de oficialii companiei, analiștii citați de Bloomberg în această privință estimează pierderi de 3.26 miliarde de euro pe al treilea sfert al anului 2015. Suma a rezultat în urma compilării a zece analize concentrate pe concernul din Wolfsburg, realizate de analiști cu experiență în industria auto și în evoluția financiară a companiilor din acest domeniu. Matthias Mueller, CEO-ul Volkswagen Group, este așteptat să anunțe rezultatele financiare ale companiei în fața acționarilor și investitorilor în cadrul unei ședinte programate în data de 28 octombrie. Acest anunț va fi acompaniat și de procedura de reorganizare a Volkswagen Group.

În aceeași perioadă a anului 2014, Grupul Volkswagen a anunțat un profit de 3.23 miliarde de euro la nivel global. Pierderile financiare estimate ale concernului Volkswagen sunt cauzate de scandalul Dieselgate, compania pregătindu-se să repare cele 11 milioane de unități afectate de această problemă.

Potrivit estimărilor analiștilor auto, impactul financiar al scandalului Dieselgate și al rechemării în service care va urma pentru remedierea problemelor descoperite de acesta va fi situat între 20 și 78 de miliarde de euro la nivel global, mult peste cele 6.5 miliarde de euro pregătite de concernul german pentru gestionarea situației.

Urmareste Automarket
Volkswagen Group a început încă de la finalul lunii octombrie să se pregătească pentru impactul financiar pe care îl avea scandalul Dieselgate asupra bilanțului său anual.
Compania germană a anunțat că va reduce cheltuilelile și investițiile neesențiale din viitorul apropiat. După cum relatează cei de la Bloomberg, Volkswagen a pierdut aproape 21 de miliarde de euro la bursă după ce scandalul Dieselgate a ajuns în atenția opiniei publice.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Bloomberg | Sursă foto

Comentarii (4)

  • Prima data in 15 ani... cam asa este...ca deabia dupa 2000 au scos capul din butoi... anii 80-90 nu le-au priit... pe urma s-au ridicat cu imaginea facuta pe spinarea Mercedes si BMW... "nemtesti dom'le"
    20 5
  • @W124 Corect. Anul de gratie 1990 gasea Opel in postura de cel mai mare productor bazat in Germania (nu zic chiar german ca apartine din anii '20 de GM). La nivel european, in acelasi an, grupul Fiat era cel mai mare producator. Multe s-au schimbat de atunci insa, mai ales la nivel mondial...doar daca ne gandim ca GM a fost nr 1 peste 80 de ani, dar in ultimii ani nu mai are loc de grupul Toyota. Intre timp si coreeni au ajuns pe 5 cu Hyundai-Kia, care la inceputul anilor '90 erau low-cost si nici nu contau.

    Viitorul ne va aduce surprize si mai mari.
    22 3
  • Ar fi bine să traducă articolele de business cineva care se pricepe. "Sfert de an" se cheamă trimestru, iar VW n-a pierdut l-a bursă bani, nu știu dacă a jucat. Valoarea de piață a companiei a scăzut cu suma respectivă. Și mai sunt aiureli prin articol.
    8 1
  • Unde nu-i cap vai de buzunare :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru