Peugeot pregătește un SUV coupe, numit 408 Coupe. Mașina va concura cu Renault Arkana

de Tiberiu Safta
Duminica, 09.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez se pregătește să lanseze un SUV coupe, gata să concureze cu Renault Arkana. Mașina va purta numele de 408 Coupe și va prelua platforma modelului compact 308.

Potrivit publicației franceze Auto Plus, Peugeot va lansa în acest an primul său SUV coupe. Din informațiile oferite, noua mașină va purta numele de 408 Coupe și va utiliza aceeași platformă cu actuala generație a modelului compact 308.

Mașina va avea, evident, un aspect de SUV coupe și va avea o gardă la sol ușor mai mare decât a hatchback-ului 308. Conform informațiilor existente, noua mașină va fi dezvăluită în acest an și va fi plasată între 308 și SUV-ul 3008.

Deocamdată, nu se cunosc detalii tehnice despre mașină. Primele speculații arată că noul 408 Coupe ar putea să fie echipat cu propulsorul pe benzină PureTech, de 1.2 litri și un sistem mild hybrid de 48 de Volți. Va mai exista și un propulsor plug-in hybrid, care va dezvolta între 180 și 250 de cai putere.

O versiune mai puternică, numită Hybrid4, va fi, de asemenea, disponibilă și va dezvolta 300 de cai putere. Aceasta va fi singura disponibilă cu tracțiune integrală, așa cum se întâmplă și în cazul lui 3008.

via Autoblog

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Tracţiune integrală fiabilă este doar dacă maşina este full electrică

    De ce?

    Nu ai partea mecanică, tija, cardan, ulei, etc

    Iar de cuplu instant pe fiecare roată, nici nu mai vorbesc
    5 16
  • Probabil va fi un suv de clasă mică spre medie. A nu se confunda cu SUV-ul lui 407, dacă acesta va apărea vreodata. De fapt după 407 nu a mai urmat nimic, chiar dacă în clasa inferioară apăruse de mai mult timp 308, urmașul lui 307, iar în clasa superioară 508 are deja 12 ani de la debut. Cum 208 are suv-ul 2008, 308 are pe 3008 iar 508 are 5008-ul și noul 408 bănuiesc că va avea suv-ul lui.
    1 0
  • @Edikkk, la ora actuală nu mai găsești tracțiunea ce era pe timpuri, gen IMS sau Aro, să te dai jos să cuplezi manual de la butucul roții sau să fi limtat la 40 km/h. Acum există tracțiuni integrale inteligente gen Terrain Mode sau Dynamax, iAWD, X Drive, etc. etc. și nu cred că partea mecanică ar fi vreo problemă, căt despre cuplul instant nu știu dacă-ți folosește foarte mult cănd îți intră în acțiune 4x4.
    1 0
  • Aurel Craciun
    Mașinile Coupe de la Peugeot sunt cele CC și RCZ-ul. Dacă preiau platforma de la 308 hatchback va fi o struțo-cămilă în nici un caz un Coupe veritabil.
    Din gama Coupe eu prefer RCZ și 308 CC .
    Momentan mi-am permis doar un 308 CC
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru