Peugeot renunță la revenirea în SUA: grupul Stellantis se va concentra pe susținerea Alfa Romeo

de Paul Cosma
Marti, 09.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis renunță la planurile care vizau relansarea Peugeot în SUA și își concentrează eforturile în direcția susținerii unor mărci precum Alfa Romeo.

În ianuarie, Stellantis a anunțat echipa de conducere a noului grup și șefi noi pentru brandurile Alfa Romeo și Peugeot. 

Jean-Philippe Imparato, fostul șef Peugeot, a devenit atunci CEO la Alfa Romeo, semn că noul grup pune mare preț pe revitalizarea constructorului italian. 

Oficialii Stellantis au confirmat și renunțarea la planurile privind relansarea Peugeot în Statele Unite, eforturile fiind îndreptate către susținerea unor branduri existente pe acea piață, precum Alfa Romeo. 

În acest sens, Stellantis l-a numit pe Larry Dominique ca președinte Alfa Romeo pentru America de Nord. Dominique este cel care se ocupa de mai mulți de ani de strategia de relansare a Pegeuot în SUA. 

Misiunea acestuia este să facă din Alfa Romeo un brand “funcțional” pe piața americană, să crească vânzările anuale și, pe termen lung, să ajute marca italiană să concureze cu producătorii germani ca Mercedes, BMW și Audi. 

Via Carscoops

Comentarii (6)

  • schumi
    O veste buna... pentru americani. :-)
    24 2
  • Pana la Bmw, Mercedes, Audi, ii mananca Genesis, Acura si nu in ultimul rand Lexus, apoi mai misca ceva si Cadillac cu Lincoln, Alfa este inexistenta aproape, nu doar in SUA, mai grav ca si-n Europa, in Italia se vinde in continuare mult mai bine Lancia Ypsilon.
    26 5
  • Alo Jeane!... hai bate cumva din palme si adu o compacta noua in gama Alfa....ca saraca Giuliatta e depasita rau de absolut toti competitori
    16 2
  • cred ca in momentul de fata alfa cu stelvio si giulia au cele mai masini masini, dinamica, motorizare, design, mai putin glow si gadget, daca ar fi sa ma dedic zonei respective de buget, ar fi prima optiune, din pacate se pare ca majoritatea celor care sunt dispusi sa arunce peste 40k pe o masina, sunt vanatori de specificatii si statut, mai putin cautatori ai frumusetii si puritati mecanice, iar chestia aia cu fiabilitatea nu mai tine, sunt la fel toate.
    2 0
  • rectific,cred ca pentru o giullia mi-as incorda muschii, frumusete atemporara, la fel ca predecesoarea, 156, care si acum arata intr-un mare fel
    4 0
  • scuze, atemporal
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru