Peugeot Sport are un nou logo: francezii vor oferi în 18 septembrie detalii despre participarea la Le Mans

de Daniel Popescu
Marti, 15.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot Sport a dezvăluit o nouă identitate vizuală, iar în 18 septembrie va oferi mai multe detalii despre participarea în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2022.

Peugeot a anunțat încă din toamna anului trecut că va acorda o atenție mai mare sporturilor cu motor, iar primul pas este revenirea în clasa de prototipuri LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță și, implicit, a Cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Noua strategie este însă una mai complexă și prevede inclusiv lansarea unei noi identități vizuale, prin dezvăluirea unui nou logo. Oficialii constructorului francez afirmă că noul logo are legătură directă cu noul brand Peugeot Sport Engineered dedicat modelelor sportive de performanță.

De asemenea, Peugeot a dezvăluit că va prezenta mai multe detalii despre programul din Campionatul Mondial de Raliuri în 18 septembrie.

Brand-ul Sport Engineered a apărut pentru prima oară la Peugeot în 2019, la prezentarea conceptului 508 Sport Engineered. De altfel, versiunea de serie a acestui concept va fi prezentată oficial în 24 septembrie.

Noul model sport dezvoltat de producătorul francez va fi echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid capabil să dezvolte 360 de cai putere. Conceptul cu același nume prezentat în urmă cu un an avea un motor pe benzină PureTech de 1.6 litri de 200 CP, un motor electric de 100 CP și un al doilea motor electric de 200 CP montat pe puntea spate.

Nu este clar ce baterie va integra versiunea de serie, însă conceptul era echipat cu un acumulator de 11.8 kWh care oferea o autonomie electrică de 50 de kilometri, conform standardului WLTP.

Via Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru