Peugeot va concedia încă 1500 de muncitori până în 2014

de Bogdan Mirică
Joi, 13.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe lângă cei 8000 de angajaţi pe care a anunţat deja că îi va concedia, PSA Peugeot-Citroen va mai reduce numărul personalului cu alţi 1500 de oameni până în 2014.

În luna iulie a acestui an, grupul francez PSA Peugeot-Citroen a anunţat că va renunţa la 8000 de angajaţi, o decizie ce a stârnit rumoare în rândul personalului şi chiar al guvernului local. Se pare că nu a fost singura veste proastă pentru conglomeratul din Hexagon. Peugeot şi Citroen au anunţat ieri că vor mai concedia 1500 de oameni până în 2014, marcând o scădere a personalului cu 17% în 2012.

Unul din liderii de sindicat PSA, Christian Lafaye, declara ieri că în 2014 numărul total al angajaţilor va ajunge la doar 55.900, aşadar cu 17 mai puţini decât în 2012.

Tot pentru a reduce costurile, PSA va renunţa la fabrica din Aulnay şi la cei 3000 de muncitori care asamblează în prezent C3, încercând totodată încheierea unei alianţe strategice cu General Motors. Americanii sunt însă reticenţi din cauza scăderilor înregistrate de acţiunile PSA şi preferă să aştepte.

În ultimul an, Peugeot a pierdut câte 200 de milioane de euro pe lună. În octombrie, oficialii francezi anunţau că pierderile vor ajunge la 3 miliarde de euro la sfârşitul lui 2012, deşi în iulie fusese prognozată o cifră de 2.5 miliarde.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Nasol pentru PSA.

    Le trebuie masini mai interesante si un manager mai bun.
    12 1
  • PSA are nevoie de cineva precum Carlos Ghosn, Sergio Marchionne sau Martin Winterkorn. Oamenii astia au inteles criza mult mai bine decat conducerea lui PSA.
    24 1
  • razvanis
    Ce incredere sa mai ai in produsele unei companii care se afla in situatia asta, trebuie sa fii naiv sa crezi ca nu este afectata in nici un mod negativ calitatea productiei
    8 7
  • AndreiRN
    In pragul falimentului China va cumpara si pe astia.
    Acuma stau prin colturi si fac planuri.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru