Pick-up electric de 1.000 CP, desenat de Pininfarina, planificat pentru lansare în 2022

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, americanii de la Hercules Electric Vehicles vor colabora cu celebra casă de design Pininfarina pentru dezvoltarea unui pick-up electric. Acesta va fi denumit Alpha și ar urma să debuteze anul viitor cu până la 1.000 de cai putere.

Casa de design Pininfarina și-a pus semnătura pe unele dintre cele mai frumoase mașini din istorie. Acum, italienii au fost abordați de un startup american, Hercules Electric Vehicles, pentru a desena un pick-up cu zero emisii care ar urma să debuteze anul viitor.

Primul model al celor de la Hercules va fi denumit Alpha și va fi disponibil cu până la 1.000 de cai putere. Potrivit informațiilor apărute în presă, Pininfarina va desena și alte modele pentru constructorul american fondat în anul 2018.

"Pininfarina este cel mai important designer de mașini, la nivel mondial, cu peste 90 de ani de experiență în proiectarea de mașini pentru Ferrari, Maserati și Alfa Romeo. Am vrut să colaborăm cu cei mai buni pentru a avea un produs cu adevărat unic," a declarat fondatorul Hercules EV, James Breyer.

via InsideEVs

Comentarii (5)

  • 2100cai,atat are o locomotiva diesel-electrica in Romania. Si 1200cai aia tractor diesel-hidraulica .Asta asa,scoti in numele ecologiei niste camioane cu puteri ireale ca sa ce?
    15 3
  • Tot electrice?
    Alt articol fara priza si la propriu si la figurat pentru majoritatea romanilor.
    Oare in cat timp se incarca? Daca nu e bateria plina in 60 de secunde e degeaba. Si cat range va avea? Daca nu are minim 1000 km e iarasi degeaba, pentru ca la diesel asa merge si e cel mai bun.
    6 21
  • Altă electro-bulă de săpun (vaporware), ca multe alte start-up-uri la modă de-o vreme.
    Nu mai zic că e curat ecologic un camion electric de +1000 CP și baterie pe măsură.
    Înainte de a trompetiza deci alte și alte optimisto-știri electrice, AM ar trebui să cântărească retrospectiv (non)realizările unora ca Fisker, Lordstown, Rivian, Lucid Air etc., care vând deocamdată doar poze.
    (n.b.: Asta herculeană :-) e a unui Nissan Titan de altfel.)
    E doar părerea mea poate, dar până și electro-fanii prin definiție de la InsideEVs sunt circumspecți, mai toate promisiunile Herculeșilor bătându-se cap în cap.

    Amestecă deci termene și soluții, promit ba baterii solid-state, ba tehnologii fuel-cell doar ca să sune bine =”verde” și să grebleze cât mai multe finanțări.
    21 4
  • Edikkk
    De frumoasă, frumoasă, de verde, verde, dar dacă o vedea lumina zilei... cine ştie.

    Ford F150 lightning deja stă să vină.
    6 12
  • O alta taraba inutila. La cat de mari sunt pneurile, asigura 200gCO2/km
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru