Plăcerea de a conduce nu va mai fi aceeaşi? Porsche va introduce sisteme autonome pentru blocajele din trafic sau căutarea unui loc de parcare

de Daniel Popescu
Joi, 24.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a admis că va introduce diverse sisteme autonome pentru maşinile din gamă, însă insistă că şoferii vor rămâne întotdeauna cu plăcerea de a conduce.

Maşinile sportive sunt create special pentru plăcerea de a conduce, însă acest element începe să reprezinte un pericol pentru pasionaţi pe măsură ce constructorii dezvoltă sisteme autonome tot mai avansate.

Oficialii Porsche ne dau însă asigurări că nu vor lansa maşini complet autonome, deşi admit că vor dezvolta unele sisteme pentru situaţii concrete.

"Când cumperi un Porsche îl vei conduce tu însuţi. Punct. În acest moment nu ne gândim la o versiune completă de condus robotic, dar ne gândim la diverse opţiuni care să se combine cu genele reale ale unui Porsche, astfel încât să ai în continuare un Porsche adevărat", explică Oliver Blume, CEO-ul Porsche.

Acesta oferă ca exemple situaţiile în care eşti blocat în trafic sau ai nevoie să găseşti un loc de parcare.

Urmareste Automarket
"Când mergi dimineaţa la muncă şi eşti blocat în trafic, ai posibilitatea de a citi ziarul.
Când mergi la restaurant şi nu poţi găsi un loc de parcare, maşina va cauta singură un loc şi apoi te va prelua când pleci de la restaurant"
, a adăugat el.

Un alt subiect controversat legat de maşinile sport este propulsia integral electrică. Porsche s-a alăturat trendului şi dezvoltă maşina electrică Mission E, care va fi lansată în cursul anului 2020. Constructorul german a exclus însă varianta ca, în viitorul apropiat, să lanseze versiuni electrice ale unor modele deja existente, aşa cum este Porsche 911.

"În prezent nici măcar nu ne gândim la un Porsche 911 electric. Nu ştiu ce va fi în viitor, dar ca pentru cel puţin 10 ani maşinile electrice vor exista în paralel cu cele cu combustie internă", a mai precizat el.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • A conduce in trafic aglomerat/ blocaje rutiere NU E Placere de a conduce.

    Si mie imi place sa conduc, sa ma intrec cu unu-altu, dar mersul in trafic aglomerat ma dispera. Mi-ar placea sa am o functie autonoma sau macar o cutie automata.

    P.S. NU am bani de masina cu cutie automata cu padele NOUA.
    1 2
  • Daniel
    Da... placerea de a conduce e in blocaje si la cautarea locului de parcare :)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru