Planurile Grupului PSA: Peugeot 208 și 2008 vor primi versiuni electrice, iar 5008 va avea variantă plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Joi, 21.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 208 și 2008 vor avea versiuni electrice până în 2020, în timp ce Peugeot 5008 va primi o variantă plug-in hybrid, la fel ca și Citroen C5 Aircross.

Grupul PSA Peugeot Citroen a dezvăluit planurile pe care le are pentru următorii ani în privința dezvoltării de modele electrificate.

Prima noutate este lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru SUV-ul 5008 până la finalul acestui an, care va fi urmată de o avalanșă de lansări pe parcursul anului viitor.

Astfel, Grupul francez va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie o versiune electrică subcompactei Peugeot 208, care va fi însă pusă în vânzare abia în a doua jumătate a lui 2019. În plus, în a doua jumătate a anului viitor vor fi dezvăluite și versiunea plug-in hybrid a SUV-ului Citroen C5 Aircross, dar și noul DS 3 Crossback, care în 2019 va primi o versine electrică. De o astfel de variantă electrică va beneficia și SUV-ul Peugeot 2008, însă aceasta va fi lansată abia în 2020.

Fără legătură cu noile modele electrificate, Grupul PSA a confirmat și lansarea unui facelift pentru Citroen C4 Cactus în prima parte a anului viitor, probabil la Salonul Auto de la Geneva.

Grupul își respectă astfel planurile ambițioase de electrificare a gamei, în condițiile în care singurele modele electrice ale sale erau Citroen C-Zero și Peugeot iOn, ambele lansate în 2011 pe baza lui MItsubishi i-Miev, dar retrase între timp de la vânzare.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • C-zero, inca, nu e retras

    http://www.citroen.fr/vehicules-neufs/citroen/citroen-c-zero/configurateur/versions-et-motorisations/versions.html

    o fi mama lor astia de la Autocar, dar o verificare a informatiilor ar fi fireasca. Aceeasi faza ca si cu micro-hibridul Renault Scenic care era oferit pe piata de mai bine de 2 saptamani si citeam aici ca fiind o viitoare oferta.
    3 0
  • Si de 3008 PHEV cu autonomie 50-60 km se auzea ceva de anul 2019..
    7 0
  • nicio decapotabila? ceva gen 207cc?!! si un rcz decapotabil?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru