Polestar 2 este cu un pas mai aproape de producția de serie: rivalul lui Tesla Model 3 va fi livrat clienților în 2020

de Daniel Popescu
Marti, 03.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar, brandul de performanță al Volvo, a anunțat startul testelor de calitate pentru prototipurile modelului electric Polestar 2. Rivalul lui Tesla Model 3 va ajunge la clienți în prima jumătate a anului 2020.

Polestar, brandul de performanță al Volvo, a oferit în această săptămână noi detalii despre procesul de producție al celui de-al doilea model din gamă.

Constructorul a început a doua fază de dezvoltare a prototipurilor lui Polestar 2 prin verificarea integrității caroseriei și a procesului de calitate, etapă premergătoare startul producției de serie. Prototipurile sunt produse la uzina Luqiao din China, acolo unde vor fi realizate și versiunile de serie.

"Prototipurile lui Polestar 2 ies acum de pe linia de producție de la uzina Luqiao, așa că ne apropiem de producția de serie. Conform planificării, mașinile vor ajunge la clienți în prima jumătate a anului. Vom continua să ne respectăm promisiunile", a explicat Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar.

Polestar 2 este considerat un rival pentru Tesla Model 3 atât din punct de vedere al performanțelor, cât și al prețului de comercializare.

Modelul folosește două motoare electrice montate pe fiecare ax pentru a oferi tracțiune integrală.

În total, cele două motoare electrice generează 300 kW, echivalentul a 408 cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 660 Nm.

Bateria are o capacitate de 78 kWh, este formată din 27 de module, este poziționată sub podea și oferă o autonomie oficială de 500 de kilometri, conform standardului european WLTP.

În plus, Polestar 2 este unul dintre primele modele care utilizează noul sistem de infotainment bazat pe Android, iar printre avantaje se numără integrarea puternică cu o serie de aplicații dezvoltate de Google. Printre ele se numără inclusiv Google Assistant (care va permite controlul prin voce al unor funcții), Google Maps (care include o serie de funcții adaptate pentru mașini electrice) sau magazinul de aplicații Google Play Store. Volvo a oferit anterior o demonstrație a noului sistem de infotainment.

Via Polestar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru