Porsche anunță un SUV cu 7 locuri, complet electric

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a anunțat lansarea unui nou SUV, cu 7 locuri, complet electric. Acesta ar urma să debuteze în 2027 și va fi poziționat, în gamă, deasupra lui Cayenne.

Cu ocazia conferinței de presă anuale, Porsche a anunțat viitorul Cayenne electric. Așa cum bine știi, acesta ar urma să debuteze pe parcursul anului 2026, cel mai probabil.

În cadrul aceluiași eveniment, șeful companiei, Oliver Blume, a menționat un SUV nou, cu 7 locuri, pur electric. Acesta ar urma să fie dezvoltat pe arhitectura SSP Sport, dezvoltată de Porsche.

Momentul debutului este necunoscut, dar zvonurile indică anul 2027.

Nu se cunosc prea multe detalii despre acest SUV, dar Oliver Blume promite performanțe de invidiat, funcții care permit un condus autonom și un interior complet nou.

Noul SUV cu 7 locuri va fi poziționat în gamă deasupra lui Cayenne.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Adrian
    O miscare cat se poate de naturala. Toata lumea ar vrea sa conduca sportiv-agresit cu alti 7 insi in masina. Mai ales copii! Si clar un SUV e cea mai buna solutie.
    6 3
  • Porsche, masina sportiva, full electrica, ceva nu inteleg...unde sunt dieseluri cu 4 turbine? :)) Si mai ales cate 1000 km autonomie.
    5 2
  • Adrian, sunt și alte aspecte de care cineva care are buget de Porsche poate beneficia nu neaparat viteza si sportivitatea. Oricum foarte putine locuri pe planeta unde poți “bagă” viteza ca-i cam aglomerat si sunt limite, iar Porsche vine cu o calitate excelenta in cam toate direcțiile plus o relativa exclusivitate. Pentru moment este suficient sa-si vândă mașinile pe care le produc si cam asta-i ideea.
    2 2
  • Mircea Badea
    mda..porshe, vagonul zburator..asa ceva..
    0 2
  • Banditos
    @Mihai

    Dieselul il scot pe piata abia dupa ce fanatizatii diesel de la romanica isi vor folosi tractoarele 40 de ani. Urmatoarea lor masina fiind, evident, tot diesel, vor suna la Porsche sa bage motorizarea dorita.
    4 0
  • Presiunea Rivian R1S ia învăţat pe cei de la Porsche cum să facă ;)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru