Porsche Cayman va avea şi o versiune Turbo de 350 cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va lansa în toamna anului viitor un motor nou, cu patru cilindri de 350 de cai putere, disponibil pe Cayman Turbo. De asemenea, Matthias Mueller, CEOo-ul Porsche a confirmat 4 modele noi până în 2018.

Proaspăt dezvăluit săptămâna trecută, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, noul Porsche Cayman se află din nou în atenţia publicaţiilor de specialitate. Modelul sportiv entry-level va beneficia de un motor nou începând cu anul viitor.

Potrivit oficialilor din Stuttgart, pe lângă versiunea S, cunoscută deja ca fiind vârf de gamă, Cayman va beneficia şi de o versiune Turbo. Aceasta din urmă ar putea să beneficieze de serviciile unui motor boxer de concepţie nouă. Se confirmă astfel zvonurile privind utilizarea unui propulsor cu patru cilindri, mult mai economic.

Arhitectura boxer va fi păstrată, iar resursele vor urca la 350 de cai putere şi 500 de Nm. Un bagaj de resurse generos, demn de numele Turbo, administrat cu ajutorul deja celebrei transmisii PDK.

Versiunea va fi lansată în toamna anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, programat în intervalul 10-22 septembrie.

Nu este exclusă nici posibilitatea de a vedea motorul şi pe Boxster sau viitorul Macan.

Crossover-ul germanilor a fost reconfirmat oficial de Matthis Mueller, preşedintele executiv Porsche, alături de alte trei modele noi, până în 2018.

Pe lângă Macan, Porsche va mai lansa, în viitorul apropiat, supercarul hibrid 918 Spyder, anticipat deja de imagini şi detalii oficiale.

Pe lângă cele două modele deja cunoscute, se vorbeşte şi despre un model sportiv de performanţă, poziţionat între actualul 911 şi 918 Spyder. Mueller a declarat că decizia de a produce un asemenea model va fi luată abia după anul viitor.

Oficialul german a recunoscut însă că ideea unui sedan de segment E, botezat deja de presă Pajun, este o ”posibilitate concretă”, dar mai sunt câteva detalii de finalizat. Tot Mueller a confirmat că vor exista noi derivate de caroserie pentru Panamera, anticipate deja de conceptul Panamera Sport Turismo. Vor exista variante coupe şi break ale modelului de lux.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru