Porsche Engineering vrea să deschidă un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara

de Paul Cosma
Marti, 15.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Engineering, subsidiară a constructorului german de automobile, intenționează să deschidă la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare cu 200 de ingineri, potrivit declarațiilor făcute de primarul Dominic Fritz.

În martie, compania Porsche Engineering a transmis că vrea să-și crească numărul de angajați din România în 2021 la 280 de angajați, față de 240 în 2020. 

După centrul de inginerie software de la Cluj-Napoca, nemții vor să-și extindă prezența pe piața locală cu un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara. Informațiile au fost prezentate de primarul Dominic Fritz. 

“În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive. (…) Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității,” a declarat Fritz. 

Porsche Engineering România are sediul în Cluj-Napoca și este deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH, făcând parte din rețeaua globală a Porsche Engineering, cu sedii în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga, Ostrava (ambele în Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). 

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru