Porsche investește alte 69 de milioane de euro în combustibilii sintetici

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană investește alte 75 de milioane de dolari, sau, cu alte cuvinte, circa 69 de milioane de euro, în combustibilii sintetici. În total, Porsche a investit până acum peste 100 de milioane de dolari în această tehnologie.

Porsche este unul dintre producătorii de automobile care vor să țină cât mai mult în viață motoarele cu combustie internă, cu ajutorul combustibililor sintetici. Marca germană a testat, cu succes, acest tip de combustibili atât în laborator cât și pe circuit.

Acum, producătorul din Stuttgart anunță o nouă investiție, de 75 de milioane de dolari (circa 69 de milioane de euro), într-o companie responsabilă pentru mai multe uzine în care se produc combustibili sintetici. În total, Porsche a investit până acum peste 100 de milioane de dolari în această tehnologie.

Cum este produs acest tip de combustibil? Pe scurt, uzina desparte apa în hidrogen și oxigen cu ajutorul unor electrolizoare alimentate de energie verde (eoliană). Hidrogenul este mai apoi combinat cu dioxid de carbon, filtrat din aer, obținându-se astfel metanol sintetic.

Inițial, combustibilii sintetici vor fi produși la o uzină din Chile și vor fi folosiți mai întâi în diversele ramuri ale motorsportului în care este prezent Porsche.

Mai apoi, germanii îi vor folosit pentru a-și alimenta propriile fabrici și centrele Porsche Experience.

Marca din Stuttgart se așteaptă ca producția de combustibili sintetici să demareze la mijlocul anului curent.

via Porsche

Comentarii (2)

 • Eh, asta este o veste foarte bună. Iar în contextul actual, în mod sigur, tehnologia se va extinde mult mai rapid.
  10 1
 • Mircea Badea
  energia aia electrica nu ar fi mult mai eficienta bagata direct intr-o masina pe baterii?

  cred ca astia isi innoada kilotii..

  daca ar face ceva din niste bacterii ieftine...
  4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru