Porsche: motorul V8 va fi produs și după 2030

de Tiberiu Safta
Vineri, 29.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unui oficial al mărcii, Porsche va continua să producă motorul V8 și după 2030. Propulsorul va fi adaptat noilor norme de poluare Euro 7, însă ar putea fi produs în numere mai mici din cauza electrificării gamei de modele.

Porsche nu are de gând să renunțe, cel puțin pentru moment, la motoarele cu ardere internă, nici după ce facem trecerea în următorul deceniu. Chiar dacă marca germană se concentrează mai mult pe electrificarea gamei sale, motoarele termice vor continua să fie produse în paralel cu viitoarele modele electrice.

Acesta este și cazul motorului V8, care va continua să fie oferit și după 2030. Motorul va fi adaptat noilor norme de poluare Euro 7 și va fi prezent la modele precum Panamera. Într-un interviu acordat publicației Car Sales din Australia, un oficial al mărcii germane a declarat: „Știm că acest motor este pregătit pentru Euro 7, nu este o problemă. Trebuie să adăugăm câteva piese care sunt în dezvoltare, așa că suntem pregătiți cu acest V8 pentru regulamentul Euro 7.”

Chiar dacă motorul V8 va continua să existe în ofertă și în deceniul următor, oficialul mărcii a precizat că Porsche va trebui să facă mai multe schimbări, cum ar fi limitarea nivelului de sunet.

Din cauza regulilor mai stricte, motorul Porsche V8 va fi mai silențios.

De asemenea, motorul Porsche V8 nu va mai fi produs în numere la fel de mari ca în prezent. Constructorul german dorește ca mașinile electrice să reprezinte 80% din vânzările anuale până în 2030. Chiar și așa, Porsche a precizat că această țintă va putea fi atinsă „în funcție de cererea clienților și de dezvoltarea electromobilității în mai multe regiuni din lume.”

via Car Sales

Comentarii (2)

  • George Simion
    decat 20% in 2030 si decat 0% in 2035. asa da!
    1 1
  • Decât că “în funcție”… pe unde vinde Porsche, 2035 este doar un an ca oricare altul la fel cum va fi și în UE… oricum UE va arăta/exista ;)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru