Porsche nu renunță la motoarele diesel: noua generație Cayenne va primi o astfel de versiune în 2018

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a negat speculațiile că va renunța la motoarele diesel și anunță că un astfel de sistem de propulsie va fi disponibil în acest an pe SUV-ul Cayenne.

Presa internatinala a relatat cu o săptămână în urmă că Porsche nu va mai produce versiuni diesel pentru niciun model din gamă. Deși informațiile păreau să vină din cadrul companiei, oficialii mărcii au negat în mod oficial acest lucru și au anunțat chiar și un plan de lansare a unor modele cu motoare diesel.

Primul pe listă este noua generație Cayenne, care s-a lansat în toamna anului trecut doar cu unități pe benzină, în timp ce Macan va fi oferit în continuare cu o astfel de propulsie.

"Nu spunem că ieșim de pe piața diesel. În prezent, planurile prevăd un diesel pentru Cayenne, probabil în cursul acestui an, și poate un diesel și pentru Macan. Pentru SUV-uri, propulsia diesel are sens dacă clienții vor autonomie și cuplu", afirmă Detlev von Plate, directorul de vânzări al celor de la Porsche.

Pe de altă parte, oficialii Porsche admit că numai 14% dintre cele 246.000 de unități comercializate anul trecut au avut propulsie diesel. De altfel, constructorul german va pune accentul în perioada următoare pe lansarea de hibrizi plug-in hybrid, ca urmare a creșterii autonomiei pentru rularea în regim full-electric.

"Observăm o cerere mare pentru hibrizii plug-in, în special cei din ultima generație, întrucât autonomia electrică s-a extins de la 36 la 50 de kilometri.

Asta joacă un rol important", a adăugat von Plate.

În paralel, Porsche pregătește și lansarea Mission E, primul său model electric de serie, în timp ce Macan ar putea primi o versiune electrică la lansarea noii generații din 2021.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Adrian C
    Se pare ca minunile nu tin mult...
    6 1
  • Am ajuns s-o traim si p-asta ! Porsche sa lupte pt. motoarele Diesel !!! Nu ca ar n-ar avea destula logica spusele acelui directoras ,dar...totusi e Porsche , daca venea de la VW mai intelegeam ..
    4 1
  • Renunta sau nu renunta ca nu mai inteleg nimic.Sau nici ei nu sunt siguri?Oricum,se merita Porsche de 120k euro diesel,faptul ca "papa" cu 2 litri mai putin decat un motor asemanator dar pe benzina fiind singurul lucru care ma intereseaza atunci cand dau atatia bani pe o masina asta pentru ca sunt incapabil sa gandesc pe termen lung si sa ajung la concluzia ca daca fac 3 km pe an,pe durata de viata a masinii cheltuiesc defapt mai multi bani (costuri initiale de achizitie,intretinere etc) cu un diesel decat cu un motor pe benzina.
    4 3
  • Anuntul intitial a fost destul de clar dar rastalmacit de publicatii. Porsche a zis ca renunta la diesel pe Panamera si Macan, atat! Despre Cayenne nu s-a spus nimic pentru ca nu avea la momentul comunicatului motorizare diesel in oferta. Din cate stiu, in privinta lui s-a comunicat chiar de la momentul lansarii ca diesel-ul va veni mai tarziu (nefiind luata o decizie in privinta alegerii dintre V6 si V8).
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru