Porsche pregăteşte hibridizarea întregii game în următorii ani

de Sebastian Toma
Joi, 16.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Odată cu noua platformă modulară MSB, Porsche va hibridiza întreaga sa gamă în următorii ani. Pentru asta, nemţii au dezvoltat un sistem hibrid special, compatibil cu toate modelele noi.

Esential 2016 este anul în care sunt aşteptate să debuteze noile modele hibride de la Porsche.
Porsche plănuieşte să ofere o versiune hibridă a fiecărui model în gamă în următorii ani. Decizia a fost anunţată în trecut de Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de dezvoltare, iar Daniel Semmer, un alt reprezentant al companiei, a confirmat informaţia în cadrul unui eveniment dedicat trenului de propulsie hibrid al lui Panamera Hybrid. Nemţii au dezvoltat un modul hibrid special, care va fi compatibil cu toate modelele viitoare şi care include un motor electric, un acumulator şi un set de ambreiaje care să îl lege de trenul de propulsie convenţional, totul într-un singur ambalaj. Noul modul hibrid va dezvolta în jur de 100 CP şi va fi răcit atât cu aer, cât şi cu lichid.

Sistemul hibrid pregătit de Porsche va funcţiona cu un set de acumulatori cu o densitate ridicată a energiei şi va renunţa la conexiunile din cupru în favoarea cablurilor cu inserţii de aluminiu, în vederea reducerii masei totale a sistemului hibrid.

Cei de la Porsche vor lansa noul sistem hibrid în 2016 sau 2017, odată cu noua platformă MSB, care va fi utilizată şi de modelele Bentley. Alături de noua platformă şi de noul sistem hibrid, Porsche va introduce şi îmbunătăţire a sistemului plug-in de încărcare a hibrizilor de la priză.

Porsche pregăteşte şi un sistem de încărcare fără fir pentru viitoarele sale modele hibride, care va funcţiona prin inducţie. Clienţii vor avea nevoie de un încărcător special, dar acesta va putea încărca acumulatorii automobilului fără ca acesta să fie în vreun fel conectat la sistemul de încărcare. Până în prezent, cei de la Porsche nu au specificat cum se va manifesta proporţia dintre hibrizi şi modelele cu sistem de propulsie convenţional odată ce vor introduce noile modele. Însă, cei de la Porsche au specificat că această măsură are rolul de a reduce emisiile de CO2 şi consumul de carburant al modelelor din gama lor.

Via WCF | Porsche

Comentarii (3)

  • S-au apucat nemtii sa faca hibride.De unde si pana unde?De unde au luat idea asta?.Stiu! I-au copiat pe cei de la Rasarit .Adica pe cei cu Prius .Asa-i? Numai yakuza ne poate spune cat de nesimtiti sunt alibi in comaratie cu galbenii.Chiar o fi acelasi system "inventat"de cei de la ......?
    6 4
  • Vasilica
    Sistemul Hibrid in mod cert este cu mult superior fata de cel de la toyota deoarece vorbim de Porsche aici . Va fi unul de performata si cum mult mai fiabil de ce stim noi pana in prezent
    7 2
  • are vreo problema hybridul de la panamera///exista in ro benzinarii unde poti incarca bateriile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru